De 10 populairste casas in Havana.

Havana is geweldig!!

Ideaal voor u volgende vakantie.

Maar waar ga je verblijven?

Met zoveel casas particulares en mooie wijken, is de keuze immens.

Wilt u de Top 10 populaire casas in Havana ontdekken?

Dan ben je hier op de juiste plek!

Deze accommodaties zijn in wijken zoals Vedado, Miramar, Oud Havana, Havana Centrum en andere interessante wijken.

Hier is een lijst van de 10 meest populaire casas particulares in Havana volgens gebruikers van casa-particular.nl

Casa B&B Central Havana

Casa Vieja 1840

Casa Cecilia

Penthouse Maritza

Casa Guantanamera

Casa Compas

Villa Mayada

Casa 406

Casa Kary y Humberto

Casa Gloria

 

Casa van de maand juni 2017

Iedere maand geven wij extra aandacht aan een van onze casas Deze maand is dat Casa Papito in Soroa

Wilt u genieten van de schitterende natuur van Soroa en natuurlijk van Las Terrazas dan moet je zeker een keer verblijven in deze casa.

Deze casa heeft 2 mooie kamers. Een op de tweede verdieping met een klein terras met uitzicht over het weelderige groen van Soroa.

De tweede kamer bevindt zich naast het huis en heeft ook een klein terras. Beide kamers hebben een tweepersoonsbed en zijn ruim, schoon en comfortabel.

Ze beschikken over een ventilator, koelkast, föhn, en eigen wc en douche.

Van hieruit hoor je de vogels fluiten en het geklepper van paardenhoeven van de boeren op weg naar hun werk.

Papito, de eigenaar, doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. En daarnaast is hij ook nog eens een fantastische kok.

Jouw auto kan voor de deur geparkeerd worden. En op 1,5km bevindt zich een kleine winkel. Maar uiteraard kan Papito alles regelen wat je nodig hebt.

 

Waarom een auto huren bij www.casa-particular.nl?

Waarom een auto huren bij www.casa-particular.nl ?

 

  • Omdat u uw auto kunt ophalen en inleveren bij kantoren door geheel Cuba.
  • Omdat wij garanderen dat de auto klaar staat bij aankomst op het afhaalpunt dat u geselecteerd heeft.
  • Omdat we een groot assortiment aan huurauto’s kunnen aanbieden.
  • Omdat wij assistentie verlenen in o.a. Havana, Varadero, Cayo Santa Maria,      Cayo Coco, Holguin, Santiago de Cuba, Baracoa

 

www.casa-particular.nl  biedt u een grote selectie van huurauto’s in Cuba, variërend van zuinige compacte auto’s tot luxe sedans. Een auto huren in Cuba schept en grote vrijheid in waar en wanneer je heen wilt hoe lang je ergens wilt verblijven gaan en hoe je je rondreis wilt indelen. Het huren van een auto is de beste manier ook om Cuba te verkennen en in contact met de lokale bevolking te komen.

Er zijn een groot aantal verhuur kantoren door geheel Cuba. Waar je ook bent er is altijd een kantoor inde buurt.

Waarom niet je auto gelijk ophalen op de luchthaven? Op deze manier heb je een auto tot je beschikking vanaf het moment dat je voet op Cubaanse bode zet.

De Hanenfluisteraar (2)


Aanbieding:

De Hanenfluisteraar van de Zwijndrechtse schrijver, ontwerper en uitvinder René Kerkhoven (alledaagse indrukken van het leven op Cuba) nu verkrijgbaar via deze www.casa-particular.nl. U betaalt bij bestelling gedurende de maand juni geen verzendkosten, wat neerkomt op een korting van 20 %. Mail uw naam en adresgegevens onder vermelding van “Hanenfluisteraar” en u ontvangt het boek binnen 5 werkdagen.

René Kerkhoven:

reisde op 20-jarige leeftijd door Mexico, werkte kort na de Sandinistische revolutie van 1979 in Nicaragua en bezocht het hedendaagse Cuba verschillende keren. Zijn belevenissen legde hij vast in dit boek met alledaagse indrukken, korte verhalen en interviews met bijzondere mensen. Cuba staat daarbij centraal: een inspirerend land, worstelend met de ogenschijnlijk eindeloze gevolgen van achterhaalde internationale tegenstellingen. Een land dat in de nabije toekomst zomaar enorm zou kunnen veranderen. Een land ook dat het avontuur in de mens losmaakt. Als een vrolijke vrijbuiter beweegt de schrijver zich door Havana en over het Cubaanse platteland. Vol overgave stort hij zich in het slecht onderhouden filmdecor uit de jaren 50. Laat u meevoeren door een land dat in zijn huidige vorm nog maar beperkt houdbaar is.

Zijn kinderboek Deining in Dordrecht is in 2016 op Cuba uitgegeven in het Spaans in een oplage van 3.000 stuks. René Kerkhoven geeft regelmatig lezingen over Cuba, in combinatie met een authentieke Cubaanse maaltijd van een Cubaanse kok.

Voor meer informatie over zijn werk ziewww.deiningindordrecht.nl

 8e71bd2d92c2e088e3c6596fe98f2933

Over authentiekheid, commissie en eerlijkheid.

Door de grote toestroom van toeristen schieten in Cuba de casas particulares als paddenstoelen uit de grond. Maar goed ook want er is een tekort van ca. 120.000 bedden op jaarbasis voor de toeristen.

Gaat hiermee de authentiekheid verloren? Ja en nee. Waar het de nieuwste casa betreft zijn het vaak huizen verbouwd om als casa particular te kunnen dienen of zelfs volledig voor dit doel zo gebouwd.  Niks mis mee natuurlijk want ook hier logeer je nog steeds bij de Cubanen thuis. Daarnaast zijn er de mensen die 1 of 2 kamers verhuren  in hun reeds bestaande woning waar je nog gezellig samen de woonkamer deelt.

Momenteel wordt 80% van de casas verhuurd via het internet. De meeste casa eigenaren beschikken tegenwoordig over email en kunnen zodoende hun reserveringen online beheren. Dergelijke websites waar www.casa-particular.nl er ook een van is worden agentschapen genoemd. De bekendste zijn Tripadvisor en AIRBNB. Echter hiermee hebben de meeste Cubaanse casa eigenaren nogal wat problemen. Dubbelen reserveringen en dus kom je niet uit bij de casa die je geboekt hebt en de betalingen aan de casa-eigenaren laten maanden op zich wachten of blijven helemaal uit. Hierdoor zijn al enkele casa eigenaren in de problemen gekomen. Wel wordt met enige regelmaat bij de casa-eigenaren de commissie op opgehaald.

Bij ons gaat dit anders. Ten eerste werken wij níet met commissies. Wij vragen geen enkele vergoeding aan de casa eigenaren. Wij zoeken voor jou een geschikte al dan niet authentieke casa en jij als toerist betaald direct de overnachting aan de casa eigenaar.

Uiteraard werken wij niet voor niets want ook bij ons moet de kachel branden daarom vragen wij aan jou een reserveringsbijdrage van € 8,50 per casa.

Iedereen blij en wel zo eerlijk.

logo www.casa-particular.nl

Abonneer je op mijn blog.

Voornaam

Restaurant Bar Valencia

Restaurante Valencia 2

Af en toe stap ik wel eens een restaurantje binnen waar ik nog nooit eerder ben geweest en me af vraag waarom niet. Restaurant Bar Valencia in Holguin is er zo een.

Gelegen achter een smalle ingang in een rustig straatje net buiten het centrum van Holguin. Je zou er zo aan voorbij lopen. Doe dit echter niet. Het eten is hier goedkoop maar van zeer goede kwaliteit en de bediening is perfect te noemen.

Het eten wordt hier bereid op houtskool wat een heerlijk aroma geeft aan zowel het eten als de atmosfeer in het restaurant.

En vooral voor de mensen die verblijven in Casa Carmen Colonial is dit echt een aanrader daar het recht tegenover de casa zit op nog geen 25 meer afstand.

Restaurant Bar Valencia is dagelijks geopend van 12:00 uur tot 23:00 uur.

Abonneer je op mijn blog.

Voornaam

Casa van de maand mei 2017

frente-casa_resized_6

Iedere maand geven wij extra aandacht aan een van onze casas Deze maand is dat Casa Carmen Colonial

Een echte authentieke casa in een origineel koloniaal pand op een paar honderd meter vanaf het centrum van de stad Holguin. Ook gelegen recht tegenover (25 meter) een van de beste paladars van Holguin, Restaurant Valencia, maar daarover later meer.

Casa Caren Colonial wordt gedreven door Yurima Acosta Diaz een zorgzame dame die alles perfect onder controle heeft. En die naast Spaans ook Italiaans en Engels spreekt.

Kortom een aanrader.

Abonneer je op mijn blog.

Voornaam

Wist je dat jouw voucher geld waard is?

Wist je dat jouw voucher geld waard is?

Wanneer je een etentje boekt bij het enige echte Cubaanse huiskamerrestaurant (paladar) in Nederland CubaLinda is jouw voucher geld waard.

Op vertoon van jouw voucher van je reservering van een casa particular via www.casa-particular.nl krijg je 10% korting per persoon.

Dus wil je je  alvast in Cubaanse sferen wanen en voorbereiden op jouw reis naar Cuba of juist nog een keer heerlijk nagenieten neem dan contact op met CubaLinda en reserveer uw tafeltje.

 

Cuba Linda

Abonneer je op mijn blog.

Voornaam

Bicitaxi

P3240029-Bici-Man

Bicitaxi

Een leuke, goedkope en ontspannen manier om in Cuba een stad te verkennen is per bicitaxi.

Voor slechts een paar CUC neemt de “chauffeur” je mee de stad door. Deze chauffeur kent de stad door en door en weet alle leuke plekken om te zien en te ontdekken en natuurlijk ook de beste paladars om lekker te eten.

Een ritje met een bicitaxi is daarom zeker een aanrader.

Abonneer je op mijn blog.


Voornaam

Over water en diarree.

Al vele jaren geef ik mijn klanten het advies om het leidingwater op Cuba niet te gebruiken, maar water uit flessen in de winkel te drinken. Dit om diarree te voorkomen.

Zelf hield ik me nooit aan mijn eigen advies en dronk ik niet alleen leidingwater maar ook het water uit de waterput bij ons voor het huis. Met als gevolg bij ieder bezoek aan Cuba steevast een flinke diarree die soms wel enkele dagen aanhield en een keer zelfs met een ziekenhuis opname als gevolg.

De laatste keer toch maar eens de proef op de soms genomen en alleen flessen water gedronken. En wat denk je…?

Dus wees wijs en les je dorst alleen flessenwater. En koop ook geen limonade langs de kant van de weg want hiervoor wordt ook leidingwatergebruikt.

f_agua-ciego-montero

 

Abonneer je op mijn blog.


Voornaam

1 2 3 13