Over authentiekheid, commissie en eerlijkheid.

Door de grote toestroom van toeristen schieten in Cuba de casas particulares als paddenstoelen uit de grond. Maar goed ook want er is een tekort van ca. 120.000 bedden op jaarbasis voor de toeristen.

Gaat hiermee de authentiekheid verloren? Ja en nee. Waar het de nieuwste casa betreft zijn het vaak huizen verbouwd om als casa particular te kunnen dienen of zelfs volledig voor dit doel zo gebouwd.  Niks mis mee natuurlijk want ook hier logeer je nog steeds bij de Cubanen thuis. Daarnaast zijn er de mensen die 1 of 2 kamers verhuren  in hun reeds bestaande woning waar je nog gezellig samen de woonkamer deelt.

Momenteel wordt 80% van de casas verhuurd via het internet. De meeste casa eigenaren beschikken tegenwoordig over email en kunnen zodoende hun reserveringen online beheren. Dergelijke websites waar www.casa-particular.nl er ook een van is worden agentschapen genoemd. De bekendste zijn Tripadvisor en AIRBNB. Echter hiermee hebben de meeste Cubaanse casa eigenaren nogal wat problemen. Dubbelen reserveringen en dus kom je niet uit bij de casa die je geboekt hebt en de betalingen aan de casa-eigenaren laten maanden op zich wachten of blijven helemaal uit. Hierdoor zijn al enkele casa eigenaren in de problemen gekomen. Wel wordt met enige regelmaat bij de casa-eigenaren de commissie op opgehaald.

Bij ons gaat dit anders. Ten eerste werken wij níet met commissies. Wij vragen geen enkele vergoeding aan de casa eigenaren. Wij zoeken voor jou een geschikte al dan niet authentieke casa en jij als toerist betaald direct de overnachting aan de casa eigenaar.

Uiteraard werken wij niet voor niets want ook bij ons moet de kachel branden daarom vragen wij aan jou een reserveringsbijdrage van € 8,50 per casa.

Iedereen blij en wel zo eerlijk.

logo www.casa-particular.nl

Abonneer je op mijn blog.

Voornaam