Meteen naar de inhoud

15 daagse rondreis met huurauto door oost Cuba 

ReisschemaRouteWel niet inbegrepenPrijs 

Barokke koloniale steden, vrolijke mensen, kleurrijke huizen en koetsen, rum en sigaren. Cuba is een heerlijke bestemming voor liefhebbers van oldtimers. Maar ook voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Omgeven door de Caribische Zee, de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan, biedt het land paradijselijke stranden, rotskusten en een soortenrijke flora en fauna. Ervaar de charme van het eiland, dat steeds meer reizigers trekt. 

Reisschema 

Dag 1 

Aankomst in Holguín. Uw wordt opgehaald van de luchthaven Frank País in Holguin en met een privétaxi naar uw casa particular gebracht. 

Holguin is 530 jaar geleden ontdekt door Christopher Columbus. En is een van de mooiste regio’s van Cuba. De prachtige stranden en historische monumenten die deel uitmaken van de Cubaanse cultuur trekken al vele jaren toeristen naar dit gebied. Holguin staat bekend om zijn ruige terrein, bergachtige gebieden en groene ruimten. Deze kenmerken hebben de stad de naam ‘stad van parken’ in Cuba gegeven. De prachtige dorpen en steden van deze regio staan bekend om hun historische kerken en boeiende musea. Voeg daarbij de prachtige stranden van het gebied en prachtige natuurlijke en groene gebieden in het binnenland. U kunt hier de perfecte balans vinden tussen de wilde natuur van het bos en de Caribische kust. 

Dag 2 

Vandaag gaat u de huurauto ophalen een (Geely CK / Peugeot 208 / BYD F3 / Hyundai Grand i10) om ca. 16:00 uur 

Dag 3 

Na het uitchecken bij de casa particular in Holguin rijdt u met de huurauto via Guardalavaca, Banes en Mayari naar Cayo Saetia. Waar u incheckt bij Hotel Villa Cayo Saetia. 

Hotel Villa Cayo Saetia is een driesterrenhotel met een restaurant. Zelfverkenning is verboden, maar jeeptours door het reservaat zijn beschikbaar. Resorts in het toeristengebied van Guardalavaca bieden helikopter- en boottochten naar Cayo Saetia voor jeep safari’s en de witte zandstranden. Het eiland was vroeger het privé-vakantiehuis van Fidel Castro en familie tot 1994.  De grasvlakte is nog steeds zichtbaar op het eiland vanwaar het gezin per helikopter aankwam en vertrok. 

De omgeving bestaat uit open vlaktes en bos met moeras in het noord westen. Er lopen zebra’s, waterbuffels, zwijnen en verschillende soorten antilopen en herten op Cayo Saetia. Paarden en koeien maken ook deel uit van dit graasgebied. Een kameel, verschillende struisvogels en papegaaien leven in de buurt van het resortcomplex. 

Dag 4 

Vandaag staat er niets gepland. U kunt heerlijk genieten van de natuur in dit reservaat. U kunt een jeepsafari maken of maak een tocht met een catamaran. 

Dag 5 

Na het uitchecken bij Hotel Villa Cayo Saetia rijdt u met de huurauto via Moa langs de noordkust met een schitterend uitzicht over de Atlantische oceaan naar Baracoa. Waar u incheckend in uw casa particular. 

Baracoa, is een stad in de provincie Guantánamo. In de buurt van het meest oostelijke puntje van Cuba. Het was hier waar admiraal Christoffel Columbus op 27 november 1492 voor het eerst voet aan wal zette. En daarmee Latijns Amerika ontdekte. Het is de oudste Spaanse nederzetting in Cuba en was de eerste hoofdstad. 

Dag 6 

Vandaag staat er niets gepland. Dus heeft u alle tijd om Baracoa en omgeving te verkennen. Wat dacht u van een drankje in Casa de Trova waar u ’s avonds ook kunt dansen. Vergeet vooral niet naar Casa del Chocolate te staan. Baracoa en omgeving staat bekend om zijn heerlijke chocolade. 

Dag 7 

Na het verlaten van uw casa particular in Baracoa rijdt u langs de kust van de Caribische zee naar Santiago de Cuba. Vergeet onderweg vooral geen tussenstop te maken in Guantanamo. 

Guantánamo is een van de grootste steden van Cuba. Het is luid en levendig . De architectuur en cultuur zijn behoorlijk verschillend van de rest van Cuba. Guantánamo ligt op slechts 80 km van Haïti en heeft veel immigranten uit Jamaica. De gebouwen hier zien eruit als iets uit de Franse wijk van New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana. 

Dag 8 

Vandaag niets gepland en de hele dag de tijd om Santiago de Cuba en omgeving te verkennen. Stap in uw huurauto en rij naar Comandancia la Plata om wat revolutionaire geschiedenis te ervaren. Of u zoekt het wat dichterbij en maakt een stadstour door Santiago de Cuba. 

Dag 9 

U verlaat uw casa particular in Santiago de Cuba en gaat op weg naar Hotel Los Peregrinos. 

Dag 10 

U verlaat Hotel los Peregrinos en rijdt met de huurauto naar Bartolome Maso ten westen van Santiago de Cuba. Waar u verblijft in Hotel Villa Santo Domingo. 

Midden in het Sierra Maestra gebergte verrijst deze pittoreske villa. Met de nodige faciliteiten voor een aangenaam verblijf. Gelegen in de buurt van de Yara-rivier, kunt u het water ervan horen stromen en het melodieuze gezang van vogels. Vanaf deze plek kunt u paard- en muilezeltochten maken, de paden van historische en natuurlijke waarden bewandelen, meer te weten komen over de koffieteelt, een essentiële activiteit van de regio. En deelnemen aan de populaire guateques (typische plattelandsfeesten). Het zal een buitengewone ervaring zijn om de tradities, de manier van leven en de gebruiken van boeren in deze bergachtige gebieden van Cuba te bezoeken. Bezoekers kunnen wandelen langs de oevers van de Yara-rivier tot aan de Pico Real del Turquino, in het Turquino National Park (1974 meter boven de zeespiegel)Het hoogste punt van Cuba. Tijdens deze tours zijn de tracks Pozo de Lola, Lomo del Espejo, Santo Domingo-Marea del Portillo, Casa Piedra en Santo Domingo-Pico Turquino, en het Lucas Castillo-museum plekken om op je lijst met interessante plaatsen op te nemen. Evenals een excursie naar de Comandancia le Plata (hoofdkwartier van het Cubaanse rebellenleger in de jaren vijftig). 

Dag 11 

Niets gepland voor deze dag. U kunt op eigen gelegenheid genieten van Bartolome Maso en omgeving. 

Dag 12 

Na het verlaten van Hotel Villa Santo Domingo rijd u in noordelijke richting naar het vissersdorpje Gibara. Waar u weer in een gezellige casa particular zult verblijven. 

De stad Gibara, gelegen op ongeveer 33 kilometer van de stad Holguín, omvat prachtige plaatsen zoals het charmante vissersdorp met dezelfde naam en beter bekend als La Villa Blanca. Dit vanwege de oude verdedigingsmuren die hen in de koloniale tijd beschermen. En waarvan enkele overblijfselen bewaard zijn gebleven. 

Gibara is een stad met een grote culturele schoonheid. Een bewijs daarvan zijn de monumenten die u niet mag missen, zoals het Gibara Natural History Museum, de Iglesia de San Fulgencio. Het neoklassieke herenhuis met het prachtige Art Museum en het Municipal History Museum. En de aanwezigheid van de Gemeentelijke bibliotheek bekend als Armando Leyva Balaguer, geopend in 1945 en is de oudste in de provincie Holguín. 

Dag 13 

Vandaag levert u uw huurauto in om ca. 16:00uur nadat in bent ingecheckt bij Hotel Aston Costa Verde Beach Resort in Guardalavaca. 

Guardalavaca , is het meest bezochte strand in het oosten van Cuba. Het is zonder twijfel een van de must-visit bestemmingen op Cuba. Het staat bekend om zijn eindeloze stranden van wit zand zoals de stranden van Esmeralda en Pesquero. In het kristalheldere water zijn er uitgestrekte koraalriffen met een overvloed aan onderwaterleven. Dit maakt het een uitstekende bestemming voor duikliefhebbers. 

Dag 14 

Vandaag kunt u heerlijk genieten van het strand van Guardalavaca. En nagenieten van uw rondreis door oost Cuba. 

Wilt u nog wat cultuurhistorische kennis op doen breng dan en bezoek aan de archeologische vindplaats El Chorro de Maíta

Dag 15 

Na het uitchecken bij Hotel Aston Costa Verde Beach Resort wordt u met een privé naar de luchthaven Frank Pais in Holguin gebracht voor uw vlucht terug naar huis. 

Prijs vanaf € 1.325,- per persoon 
Op basis van een rondreis voor 2 personen. 

Prijs hangt af van het  seizoen, type huurauto en plaats van overnachten. Wij vragen u zelf de tickets naar Cuba te boeken om de prijs laag te houden. Op Cuba hebben wij alles voor u geregeld. Boekingen liefst 2 maanden  voor vertrek. Deze tijd hebben wij nodig om alles perfect voor u te verzorgen. Reis- en annuleringsverzekering verplicht. 

Route: Holguín – Cayo Saetia – Baracoa – Santiago de Cuba – Bartolome Maso – Gibara – Guardalavaca 

Inbegrepen in prijs 
Reserveringskosten 
8 accommodaties – inclusief maaltijden zoals aangegeven 
Autohuur: Geely CK / Peugeot 208 / BYD F3 / Hyundai Gran i10 (of vergelijkbaar) voor 11 dagen 
CDW autoverzekering 

Niet bij de prijs inbegrepen 
Visa 
Benzine, borg ($ 200), inleverkosten en/of extra chauffeurs voor de auto 
Fooien en persoonlijke uitgaven 
Internationale vluchten 
Bijdrage STO 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze 
garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 
 
This offer is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee 
scheme on STO Garant’s website (www.sto-garant.nl/en/downloads). 
 
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses 
Garantiesystems stehen auf der Website von STO Garant (www.sto-garant.nl/de/downloads)