Ontdek het echte Cubaanse leven in Cafetal Excursies

Omschrijving

 

 

Ontdek het echte Cubaanse leven in Cafetal

Ontdek het echte Cubaanse leven. In het Escambreay gebergte in het hart van Cuba. Tussen Trinidad en Cienfuegos.

De tour begint op de boerderij van Nancy. Een Belgische dame die al jaren op Cuba woont. Op een typische Cubaanse boerderij en daar haar eigen groente verbouw. En daarnaast varkens en konijnen fokt.

Sinds kort verzorgt Nancy samen met haar Cubaanse man aan toeristen de mogelijkheid om een eendaagse excursie te maken weg van het toeristisch circuit. U gaat zwemmen in een lagune en daarna lunchen bij hen thuis. Maar wat de ervaring uniek maakt is de directe kennismaking met de Cubaanse manier van leven in el campo. De toeristen die hier komen zijn doorgaans heel enthousiast.

De excursie is inclusief een Cubaanse maaltijd, welkomstdrankje, locale rum en wijn, frisdrank, water en koffie.

Ze wonen  in het centrum van de koffieplantages van Cuba. Vandaar ook de naam van het dorpje van 300 inwoners, Cafetal. Het is 1 uur te voet naar de laguna. U kunt daar verblijven zo lang u wilt. Op aanvraag kunnen zij ook ter plaatse caldosa maken voor € 5,- per persoon extra in plaats van bij ons thuis. Meestal is er niemand anders in de laguna en zeker geen toeristen.

Tot 4 personen kan de excursie ook te paard worden gedaan. Extra kosten € 15,- per persoon.

Cafetal ligt ongeveer op 15km van de hoofdweg tussen Cienfuegos en Trinidad. Berg inwaarts en 5km voorbij La Sierrita wat de naam is van het grootste dorp dat aangeduid staat op de wegwijzer van de Carretera del Sur. In het midden tussen Cienfuegos (op 40km) en Trinidad (op 45km).

De ideale formule voor mensen die geen eigen transport hebben is onze excursie te maken onderweg naar Trinidad of omgekeerd. We halen de mensen op aan hun casa in Cienfuegos met een mooie oude Chevrolet (zie foto) en ‘s avonds zettenzij u af bij de casa in Trinidad.

Het transport kost € 60,- voor max. 5 personen.

Starttijd: 09:00 uur

Duur: ca. 6 uur

Min. aantal personen: 2

Max. aantal personen: 10

Gids: inclusief. (Nederlands, Engels, Spaans en Frans)

Prijs: € 32,50,- per persoon

 

Beschikbaarheid en reserveringen

 
Neem contact op.

CasaParticular

Jos Goedkoop
5 / 5 ( 1 vote )