Rondreis Kosher Havana

Rondreis
!: Prijs vanaf € 2.750,-
Type: Rondreis

Omschrijving

Rondreis kosher

Basis rondreis Cuba

 

Dag 1 (zondag)

Diner
Aankomst
Aankomst op de Jose Marti International Airport in Havana. En ontmoet uw gids die op u wacht bij het verlaten van de luchthaven.

Stap aan boord van een luxe touringcar met airconditioning. En vanaf nu begint u ervaring et het verkennen van de stad Havana.

Aankomst eerste accomodatie, Chateau Blanc. Inchecken en een welkomst mojito. Neem de tijd om uzelf te installeren en op te frissen. Voor uw “Welcome to Cuba” diner bij POSH. Het restaurant in Chateau Blanc op de 4e verdieping. Er is tijd voor Micha / Maariv-diensten.

Daarna keert u terug naar Chateau Blanc, een korte briefing voor activiteiten op de volgende dag bij POSH.

Dag 2 (maandag)

Ontbijt, lunch, diner
Habana Vieja
Plaza de la Revolucion
Museo de la Revolucion
Hotel Raquel
Orthodoxe synagoge: Adath Israël
Hemingway Hangouts
Spreker over de geschiedenis van de joden in Cuba
Hotel Nacional
Voor het ontbijt bij POSH is er ochtend Minyan.

Na het ontbijt vertrekt u voor een rondleiding door Havana Vieja en een bezoek aan het Museo de la Revolucion. waar u vanuit Cubaans oogpunt de geschiedenis van de wereldgebeurtenissen kunt zien.

Als we klaar zijn in het Museo de la Revolucion, gaan we verder en lopen we over de 4 belangrijkste pleinen in Havana. Te weten Plaza Vieja, Plaza de San Francisco de Asis, Plaza de la Catedral en Plaza de Armas. Tijdens een wandeling bezoeken we het hotel Raquel en de orthodoxe synagoge – Adath Israel. En lunchen we bij POSH. Na de lunch gaan we verder met wandelen en bezoeken we de legendarische Hemingway-hangouts en ontspannen we met een drankje.

Bezoek Plaza de la Revolucion (The Revolution Square), de plaats van politieke bijeenkomsten en beroemde toespraken. Bezoek het monument van Jose Marti, de vader des vaderlands van Cuba.

‘S middags gaan we terug naar Chateau Blanc om een ​​spreker over de geschiedenis van de joden in Cuba op POSH te verwelkomen.
Daarna zijn er Mincha / Maariv-diensten en diner bij POSH.

Na het diner bezoeken we het iconische Hotel Nacional. Een hotel aan zee dat wordt bezocht door de rijken en beroemdheden en de beste plek om te genieten van een sigaar aan zee. Met uitzicht over de Malecon.

Dag 3 (dinsdag)

Ontbijt, lunch, diner

Rondreis kosherJoodse begraafplaats
Finca van Hemingways
Panoramische stadstour
Voor het ontbijt bij POSH is er ochtend Minyan.

Na het ontbijt vertrekken we naar de Joodse begraafplaats in Havana. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we verder naar de Finca Vigia, het historische huis van Ernest Hemingway. Bij de Finca Vigia hebben we een lunchpakket.

Na de lunch gaan we verder met onze bus en maken we een tocht over de beroemde Malecon en de wijken Vedado en Miramar. We krijgen de kans om de Miramar / Quinta Avenida (ambassadebuurt), de United Stared Embassy, ​​het ‘maffia’-hotel (Hilton, Capri & Riviera) te zien. De lokale trefpunten van beroemde gangsters zoals Al Capone. We zullen ook de prachtige universiteit van Havana zien en eindelijk een rit maken door ‘El Bosque de la Habana’. Een nationaal park in Nuevo Vedado.

Na de tour gaan we terug naar Chateau Blanc om ons op te frissen en tijd te hebben voor Micha / Maariv-diensten. Hierna zullen we een heerlijk Israëlisch diner hebben bij POSH.

Na het diner, vrije tijd en een korte briefing voor de activiteiten van de volgende dag bij POSH.

Dag 4 (woensdag)

Ontbijt, lunch, diner
Bezoek bij een “Jewban”
Sefardische synagoge
Rum Museum
Almacenes de San Jose
Fabrica de Arte
Voor het ontbijt bij POSH is er ochtend Minyan.

Na het ontbijt worden we bezocht door een echte “jewban”, een persoon met een ouder van Cubaanse afkomst en een andere ouder van joodse afkomst, om meer te leren over de joodse Cubanen.

Na de ontmoeting met de “jewban”, vertrekken we om de Sefardische synagoge te bezoeken. Daar lunchen we met de lokale leden van de synagoge.

Na de lunch bezoeken we het Club Rum museum om de geschiedenis van rum in Cuba te leren. Dit is inclusief proeven en er is een winkel waar je Cubaanse rum van hoge kwaliteit kunt kopen om mee naar huis te nemen.

Na het bezoek aan het museum bezoeken we de Almacenes de San Jose, de lokale ambachtelijke markt waar je lokale ambachten, kunstwerken en souvenirs kunt kopen.

Om deze dag af te sluiten rijden we in stijl terug naar Chateau Blanc, in Amerikaanse vintage cabrio’s. In Chateau Blanc hebben we tijd om ons op te frissen en hebben we tijd voor Micha / Maariv-diensten. Aansluitend zullen we bij POSH een heerlijk diner hebben.

Na het diner bezoeken we de F.A.C. (Fabrica de Arte) een populaire uitgaansgelegenheid voor drinken, livemuziek, dans, kunst en film.

Dag 5 (donderdag)

Ontbijt, lunch, diner                        Rondreis kosher
Fusterlandia
Geschiedenis van tabak
Bezoek aan een atelier van een kunstenaar
El Batronato
Cañonazo
Voor het ontbijt bij POSH is er ochtend Minyan.

Op deze laatste volledige dag beginnen we met een bezoek aan Fusterlandia, ook wel bekend als de Cubaanse Gaudi, een unieke kunstbuurt, bedekt met mozaïektegels.

Na dit bezoek keren we terug naar Chateau Blanc voor een lunch. Na de lunch leren we over de geschiedenis van tabak in Cuba en houden we een sigarenrol-demonstratie. Voel u vrij om het ook zelf te proberen!

Na de tabaksdemonstratie bezoeken we het atelier van de Cubaanse kunstenaar die de wereldberoemde Che Guevara-sculptuur heeft gemaakt.

Na dit bezoek zullen we een bezoek brengen aan de conservatieve synagoge El Patronato (Beth Shalom), gevolgd door de diensten van Minch / Maariv op de sjoel en het dansen van jongeren.

Na de diensten keren we terug naar Chateau Blanc voor een afscheid Cubaans diner bij POSH.

Na het diner zijn we aanwezig bij de wisseling van de wachtceremonie, Coñonazo de las Nueve, die de stadspoorten om 21:00 uur officieel sluit.

Dag 6 (vrijdag)

Ontbijt
Vertrek
Voor het ontbijt bij POSH is er ochtend Minyan.

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en terug te gaan naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Extra informatie

Deze tour kan naar wens worden uitgebreid, bezoeken aan bijvoorbeeld Las Terrazas, Vinales of Trinidad.
Uitbreiding is ook mogelijk via Shabbat.
Tijdens alle bezoeken wordt een koosjere lunchbox verstrekt.

Prijs

Vanaf € 2.750,- per persoon *
Minimaal 6 personen
Neem voor privérondleidingen contact met ons op voor prijzen

* Voor een Mashgiach in huis, voeg € 70,- toe per persoon per nacht. (Ga voor meer informatie naar; ikmehadrin.com).

Inbegrepen bij de tour

Accommodatie
Alle koosjere (zuivel / pavre) maaltijden
Vervoer
Bezoek aan belangrijke Joodse bezienswaardigheden
Tijd voor Minyan & Mincha

Uitgesloten bij tour

Visa
Drankjes
Optionals
Fooien

Neem contact op.

CasaParticular

Jos Goedkoop
5 / 5 ( 1 vote )