Vakantiebeurs 2019

 

Vakantiebeurs 2019

Vakantiebeurs 2019

Bespaar nu alvast op jouw zomervakantie van 2019. Op reserveringen gedaan tijdens de vakantiebeurs geven wij 10% korting.

Dus plan nu alvast je rondreis. En reserveer je casa particular en op Cuba via www.casa-particular.nl

Meld je je aan tijdens de vakantiebeurs op onze blog. En ontvang een kortingscode voor zelfs 15% korting op je casa reserveringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 tips om door Cuba te reizen met weinig geld.

10 tips om door Cuba te reizen met weinig geld.

Als je besluit op vakantie naar Cuba te gaan en je hebt maar een klein budget of gewoon weinig wilt uitgeven, volgen hier enkele tips om met weinig geld van een van de grootste eilanden van de Caraïben te genieten:

1. Zoek naar de beste vluchtdeals: houd rekening met het seizoen waarin je naar Cuba wilt reizen en zoek de meest redelijke prijzen, aangezien deze meestal variëren van de tijd van het jaar. Als je enkele maanden van tevoren op zoek bent naar een vlucht, kun je goede aanbiedingen vinden om jouw ticket te kopen. Er zijn ook vluchtzoekmachines waarmee je de verschillende opties kunt vergelijken, inclusief die met verschillende tussenstops die, hoewel ze de reis langer maken, meestal de kosten van het ticket verlagen.

2. Maak een nauwkeurig reisplan en bereid je voor om veel te lopen. Lopend kun je heel goed van de meeste steden genieten, en zo kun je veel geld besparen op transport. De gebieden in de buurt van het stadscentrum zijn altijd een goede keuze, maar vooral moet je bereid zijn om te lopen, veel te lopen!

3. Een casa particular is een goede optie.  Een ideale manier om geld te besparen, is om af te zien van de klassieke hotels en op zoek te gaan naar een casa particular  dat past bij jouw behoeften en budget. Je kunt je niet alleen snel thuis voelen, maar ook genieten van de ervaring van het leven en verzorgd worden door de Cubanen zelf. En tegenwoordig is het al mogelijk om vanuit eigen land te boeken.

4. Keuken thuis: als uw huurwoning een keuken heeft of op zijn minst een geschikte ruimte om uw eigen lekkernijen voor te bereiden, is dit een goede optie om minder uit te geven. Je kunt naar de winkels of naar de Cubaanse agromercados gaan en je eigen eten serveren om thuis te koken. Een goede “maaltijd” met familie of vrienden thuis zal veel goedkoper zijn dan alles te gaan eten in een restaurant.

5. Wil je uit eten ?: Maar je wilt misschien een goed bord rijst met bonen en geroosterde yucca eten, bereid door een expert en niet duidelijk waar je heen moet. Op dit moment heeft het eiland een groot aantal ‘smaakpapillen’ die een gevarieerd en voortreffelijk menu bieden, waarmee u het heerlijke Cubaanse eten kunt proeven. Het beste is dat je naar minder bekende en beroemde smaakpapillen zoekt en vraagt, maar dat biedt goed eten, en dus kun je je buik vullen zonder de kosten te overschrijden.

6. Rijd “almendrones” zoals een Cubaan: als je met een auto door de stad wilt reizen, is het beter om af te zien van de typische taxi’s waar je alleen kunt reizen of dure huurauto’s. In een dergelijk geval is het delen van een stoel in een “almendrón” of een oude taxi een goed idee om geld te besparen op vervoer. In eerste instantie lijkt het ongemakkelijk of vreemd om te betalen voor het reizen met andere passagiers op een vooraf bepaalde reis, maar je zult er zeker aan wennen.

7. Blijf gehydrateerd met je eigen water: een goede manier om geld te besparen is om altijd je eigen water mee te nemen. Koop een goede hoeveelheid flessen of liters water in de supermarkt voor uw verblijf en neem altijd uw eigen container mee, waar u ook gaat. Het lijkt weinig, maar je zult veel munten besparen als je niet stopt om in elke hoek wat vloeistof te kopen, dus noodzakelijk, bovendien voor een klimaat dat even warm is als dat van de Cubaan.

8. Verander alleen wat nodig is: de verandering van geld is een zeer gevoelig onderwerp in Cuba vanwege het bestaan ​​van twee valuta’s. Het beste is om het dichtstbijzijnde House of Change (CADECA) te vinden en aan te passen aan uw behoeften.

9. Vergeet het internet: val niet in het spel met kaarten om verbinding met internet te maken en u zult besparen. We weten dat het moeilijk is, maar een beetje technologische ontgifting komt op je pad. Neem de tijd om te wandelen en ontdek de hoeken en schoonheden van Cuba. Bij terugkomst hebt u voldoende tijd om de foto’s op sociale netwerken te uploaden en uw ervaringen op de grootste van de Antillen met vrienden te delen.

10. Kijk voor de meest economische plannen: genieten van de natuur is een zeer goede optie om Cuba echt te leren kennen. De stranden en velden die het eiland heeft zijn echte pareltjes waar u van kunt genieten zonder veel geld uit te geven. Vergeet de dure nachtclubs en pakketten aangeboden door agentschappen en dompel jezelf onder in het landelijke Cuba, natuurlijk en, bij vele gelegenheden, maagd.

Extra tip: draag alles wat u nodig heeft in uw koffer, van medicijnen, pleisters, zonnebrandcrème, deodorant, parfum, tandpasta, tandenborstel, afweermiddel, crème, strandlaken, kompressen, comfortabele kleding geschikt voor elke gelegenheid, shampoo, conditioner, body wash, zeep, eten … alles wat je maar kunt bedenken en passen! Vergeet niet dat Cuba een paradijs is, maar helaas, het mist veel.

Welkom – Bienvenido

De bekendheid van en het vertrouwen in casa-particular.nl neemt hand over hand toe. Niet alleen bij u als klant maar ook bij de casa eigenaren op Cuba. Naast een groeiend aantal klanten is er ook een groeiende toestroom van casa eigenaren die positieve geluiden over ons gehoord hebben en hun casa op onze website gepubliceerd willen zien.

Zo mochten we alleen al deze week 5 nieuwe casas verwelkomen.

Hostal Villa Martinez

Hostal Toña

Hostal Zobeida

Hostal Hermano Masón

Casa Guiro

Veel dank is verschuldigd aan Ramon “onze man op Cuba” voor het leggen van de contacten.

Welkom

doneeractie.nl

Doneeractie

 

 

 

 

Doneeractie

www.casa-particular.nl is een kleinschalige en persoonlijke reisorganisatie. Gespecialiseerd in het verzorgen van overnachtingen bij de Cubanen thuis. In een casa particular. Bij ons bekend als Bed & Breakfast.

In 2013 zijn we begonnen als een online platform waar de eigenaren van een casa particular hun casas onder de aandacht van een wereldwijd publiek kunnen brengen. En zo meer gasten voor hun casa kunnen vinden. En een beter leven kunnen leiden door de opbrengst van de verhuur van een of meerdere kamers in hun casa. Internet was en is nog altijd niet even toegankelijk als wij hier gewend zijn.

Inmiddels beschikken we over meer dan 500 casas door geheel Cuba.
Om nog meer casas aan te kunnen opnemen op onze website en aan u als klant een nog betere service te kunnen bieden willen we graag uitbreiden.
Hierbij valt te denken aan het verbeteren van de website Waaronder  het aanbrengen van en review-systeem, een reserveringssysteem direct verbonden met de casa eigenaar op Cuba.

Een aansluiting bij ANVR / SGR. Meer aandacht in de social media en vertegenwoordiging op diverse (vakantie)beurzen. Daarnaast willen we een kantoor op Cuba zelf openen. Niet alleen om ter plaatse reizigers te kunnen helpen maar ook om aan een aantal Cubanen werkgelegenheid te kunnen verschaffen.

Voor dit project hebben wij een bedrag nodig van € 17.500,-
Iedereen die voor € 150,- of meer doneert geven wij 10% korting op bij ons geboekte reserveringen.

 
Geld inzamelen | Doneeractie.nl

ING, nee!


Regelmatig krijg ik de vraag hoe je het beste geld op kunt nemen op Cuba. Pinnen zoals wij dit hier kennen is nog zo goed als onmogelijk, alhoewel er hier en daar pinautomaten verschijnen waar dit wel kan.

Met je creditcard kun je tegenwoordig al zo goed als in elke stad geld opnemen bij geldautomaten. Maar let op! Met en creditcard van de ING gaat dit niet lukken. ING staat geen enkele transactie toe naar Cuba.

Ook bij de bank geld opnemen met behulp van creditcard en paspoort bij een bank op Cuba gaat niet lukken. Iets wat met alle andere Nederlandse creditcards wel mogelijk is.

Hou hier dus rekening mee als u naar Cuba reist.

Het beste en goedkoopste is nog altijd contante euro’s meenemen en deze ter plaatse bij de bank omwisselen in CUC‘s.

Het oudste huis van Latijns Amerika staat in … Cuba!

Een van de mooiste steden van Cuba is degene die de eerste hoofdstad was en tegenwoordig de tweede belangrijkste stad van het eiland, het mooie Santiago de Cuba.

Talrijk zijn de schatten van deze stad. Het warmste maar ook het hoogste punt van het eiland. Waar La Caridad del Cobre de patroon heilige van Cuba over de inwoners waakt.

De bezoeker die besluit om de warmste stad van Cuba te bezoeken wordt getrakteerd op een groot aantal authentieke geschenken uit het verleden. Een daarvan is het oudste huis van Latijns Amerika.

Dit is het huis dat toebehoorde aan de conquistador Diego Velázquez de Cuéllar, eerste gouverneur van het eiland Cuba en oprichter van de eerste zeven villa’s op Cuba.

Het oude gebouw, gebouwd rond het jaar 1516, wordt door velen beschouwd als het oudste gebouw van alle nog bestaande gebouwen in Latijns Amerika. En doet heden ten dagen dienst als museum.

Dit gebouw ligt in de buurt van Céspedes Park. Het Plaza de Armas heeft nog steeds zijn oorspronkelijke uitstraling zoals het er ook uitzag in de dagen van de Spaanse overheersing.

In de tentoonstelling in het museum kan de bezoeker de meest opvallende van de vroegste koloniale architectuur en decoratie op het eiland bewonderen, van rond de 5 eeuwen oud.  Tot de meest opvallende reeks elementen die bewaard zijn gebleven behoren de grote houten balkons, het traliewerk en de schitterende stenen muren.

Binnen valt direct de oude oven op die gebruikt werd voor het omsmelten van goud en zilver. Evenals de vele deuren en ramen en plafonds en de originele vloeren, die samen met de centrale binnenplaats  een zeer karakteristiek harmonieuze omgeving vormen van het eerste huis op het eiland.

Diego Velasquez was de Spaanse conquistador die als de eerste gouverneur van het eiland Cuba werd. Het Koninkrijk Spanje ontstond in 1511. Hij was aangekomen op de tweede reis van Christopher Columbus.  In dit landhuis stierf hij in de nacht van 11 juni 1524.

 

Cuba Libre – de klassieke Cubaanse cocktail

Cuba Libre

Iedereen die naar Cuba gaat, die kan er gewoon niet omheen, een goede Cuba Libre. Cola, rum en een beetje limoensap, een handvol ijsblokjes en je hebt de eenvoudigste van alle Cubaanse cocktails in je handen.

Of je drinkt het gewoon op de Malecón, een blikje tuKola aangevuld met wat rum en je het de straatversie van deze cocktail.  Beide zijn even lekker.

De Cuba Libre – een cocktail?

Het verschil tussen rum-cola en Cuba Libre is de limoen, alleen dat maakt de rum-cola tot een cocktail. We hebben dus te maken met een vrij eenvoudige cocktail. Vanwege de beschikbaarheid van de ingrediënten en de eenvoudige bereiding op Cuba er is overal goedkope rum en cola verkrijgbaar dus op Cuba kan iedereen ze maken. Hierdoor werd het een van de meest gebruikte mixdranken ooit.

Door zijn eenvoud wordt de Cuba Libre ook veel gebruikt in bars, waardoor het de 50ste meest populaire cocktail in de wereld is.

Waar komt de naam vandaan?

De Cuba Libre werd rond 1900 in Cuba uitgevonden, maar niemand kent het exacte verhaal. Bacardi en Havana Club verspreiden verschillende verhalen over de oorsprong van Cuba libre. Dat is niet verwonderlijk als we kijken naar de situatie van de twee bedrijven (Bardardi had zelfs een Havana Club op de Amerikaanse markt, die werd gemaakt in Puerto Rico!).

Voor 1900 was er een drankje genaamd Cuba Libre, bestaande uit bruine suiker en water. Dus de naam werd overgenomen om de vrijheid van Cuba te vieren.  En je moet toegeven dat het leuker is om dat met rum te vieren dan met suikerwater! De uitroep “Cuba Libre” (Vrij Cuba) was gebruikelijk in de Cubaanse Onafhankelijkheidsoorlog van Spanje, in die tijd was er geen Coca-Cola (pas vanaf 1900).

Cuba Libre

Verspreiding Cuba Libre

De Cuba Libre werd vrij populair kort na 1900, toen Coca-Cola begon met het exporteren van flessen naar Cuba. Havana was toen, als een van de weinige warmweer steden, bekend door de verspreiding van ijskoude dranken. Het ijs werd nog steeds per schip afgeleverd in de 19e eeuw.

Tegelijkertijd verhuld de cola in het drankje ook de smaak van slechte rum – dus pas op in bars, is dit echt Havana Club? De kwaliteit van de alcohol was rond 1900 niet zo hoog als vandaag de dag.

Echter, de Cuba Libre maakte zijn wereldwijde doorbraak in de Tweede Wereldoorlog, enerzijds door het stationeren van vele Amerikaanse soldaten in het Caribisch gebied, die hun voorkeur voor het drankje meenamen naar de Verenigde Staten.

Het recept voor Cuba Libre
Nu is Cuba Libre niet zo moeilijk te mixen, maar er is een recept van de International Bartenders Association dat min of meer de norm is. Natuurlijk zijn er veel variaties – ingrediënten, type rum, type coke – waarvan ik er een paar heb opgesomd.

Ingrediënten
5 cl witte rum (añejo 3 años)
12 cl cola
1 cl vers limoensap
Bereiding
Neem een ​​Collins-glas (lang en slank) – dit is een glas dat ook wordt gebruikt voor mineraalwater.
Giet vervolgens 2-3 ijsblokjes in het glas.
Overgiet het ijs met de 5 cl rum.
Aanvullen met de 12 cl coke, even roeren.
Voor de decoratie, doe je een schijfje limoen op het glas en een rietje,
en klaar is de Cuba Libre.

Cuba Libre