Ontzorgen.

Ontzorgen!

Dat is wat we doen. Je wilt zorgeloos op vakantie naar Cuba en eenmaal aangekomen geen halve dagen hoeven besteden aan het vinden van een onderkomen. Ook voor je op vakantie gaat heb je in je drukke bestaan geen zin om avonden lang te zoeken naar een casa particular op internet.

En dan kom je er ook nog eens achter dat websites als Tivago en Booking.com alleen maar hotels op Cuba aanbieden en niet een casa particular.

Daarvoor kun je uitstekend bij ons terecht wij nemen je al deze moeite uit handen. En weet je niet precies waar je allemaal heen wilt en wat je allemaal wilt zien ook daar kunnen we je bij adviseren.

 

 

 

 

Geheel vernieuwd.

Terwijl iedereen geniet van een welverdiende vakantie op Cuba wordt er achter de schermen bij CasaParticular hard gewerkt aan een nieuwe website. Een die veel moderner en gebruiksvriendelijker is.

Zo zijn de casas nu direct zichtbaar met een foto’s en kan er gesorteerd worden op stad en in Havana zelfs per wijk. Ook is er om interactie met de klant te creëren een mogelijkheid om je ervaringen met zowel ons als met de casas te laten weten en delen.

Het heeft wat moeite en hoofdbrekens gekost maar het resultaat mag er dan ook zijn. Hierbij ben ik veel dank verschuldigd aan de helpdesk van de hosting provider Antagonist  en de ontwikkelaar van het template Themeforest.

Voor degene die zich hadden aangemeld om mijn blog per email te volgen zou ik willen vragen jezelf nogmaals in te schrijven. Deze gegevens zijn helaas tijdens het overzetten verloren gegaan.

Uiteraard zie ik de reactie’s op de nieuwe site met belangstelling tegemoet.

Home

Top

 

 

Wat zijn de 10 belangrijkste tips voor een verblijf in een casa particular?  

1.Boek een legale casa via een website zoals www.casa-particular.nl 

  1. Kies eencasauit met een goede prijs. Casas met een prijs van 10 – 15 CUC per  nachtzijn meestal niet de beste. 

3.Wees geduldig bij het boeken van een casa particular ook via onze website. E-mail beantwoorden verloopt in Cuba niet zo snel als wij hier gewend zijn. 

4.Boek uw favoriete casa op voorhand, de meeste casas hebben maar 1 of 2 kamers beschikbaar. 

5.Informeer vooraf of voor jou belangrijke zaken zoals airco of kluisjes in de casa aanwezig zijn.   

  1. Neem 24 – 48 uur vooraf contact op met decasaeigenaar om te vertellen dat u eraan komt. Eventueel met vermelding van tijdstip zodat een eventuele transfer van de luchthaven of busstation goed geregeld kan worden.  

7.Doe in uw bagage alles wat u nodig heeft voor uw haar en huidverzorging, mond- en persoonlijke hygiëne, evenals een kleine verbandtrommel (aspirines, pleisters, maagzuurremmers, condooms). 

8.Hou er rekening mee dat het ontbijt ongeveer 3-5 CUC zal kosten (het is niet inbegrepen in de prijs). Vele casas verzorgen ook diners. 

9.Zorg ervoor dat je voldoende cash geld op zak hebt om de casa te betalen. Dit kan bij aankomst of bij vertrek dit verschilt per casa.  

10.Voel jezelf thuis. Je gastheer zal je privacy respecteren. Controleer je thuis: de gastheren zal uw ruimte en privacy te respecteren. Maar je moet de mogelijkheid om met hen te praten niet missen, om zo het echte Cuba te ontdekken.  

Home

Top 

 

Kan ik problemen krijgen als ik illegaal verblijf? 

JA!! 

En serieuze problemen ook.Van een fikse boete tot een verblijf in de gevangenis. Deze zijn wel al inclusive maar geloof me daar wil je niet verblijven. Voor de casa eigenaar kan het dezelfde serieuze gevolgen hebben. Zelfs met onteigening tot gevolg. 

Verblijf dus altijd enkel en alleen in en legale casa particular te herkennen aan het wit met blauwe bord met de tekst Arrendador Divisa. 

Home

Top 

Kan ik USD meenemen naar Cuba? 

Het meenemen van USD wordt niet aangeraden. Wij raden aan om Euro’s, Canadese dollars of Mexicaanse pesos mee te nemen. Bij het wisselen van USD in CUC wordt er in Cuba een extra heffing van 10% berekend. Ongeacht of je deze nu inwisselt bij een bank een hotel of pint met je VISA card bij een pin automaat. 

Home

Top 

 

Wat is een CUC? 

Een CUC is de munteenheid op Cuba waarmee luxe artikelen gekocht kunnen worden. Zowel door de Cubanen als door de toeristen. Er zijn namelijk 2 munteenheden op Cuba. De waarde van de CUC is gekoppeld aan de USD. 1 CUC is dus gelijk aan 1 USD. 

Daarnaast bestaat er de CUP op Cuba om de dagelijkse benodigdheden te kopen.

Home

Top 

Wanneer is het hoogseizoen in Cuba? 

Het hoogseizoen op Cuba loopt van december tot maart en van juli tot augustus.  

De beste reistijd voor Cuba zijn de maanden november tot en met april. De temperaturen overdag zijn dan perfect om te wandelen en te genieten van de stranden v(tussen 20-28 ° C) Alles is er dan mooi groen, het is droog en zonnig weer met aangename temperaturen. Bovendien is de grote drukte dan nog niet begonnen. De meeste regen valt van mei tot oktober, maar zelfs dan regent het niet elke dag heel veel. Er vallen vooral hevige buien die na korte tijd weer ophouden. In september en oktober kunnen orkanen voorkomen. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden, want Cuba is het hele jaar door een aangename vakantiebestemming. 

Het regenseizoen in Cuba is van mei tot oktober, met vooral in september en oktober kans op tropische stormen en cyclonen. De temperaturen schommelen dan tussen de 32°C en 35°C.  Hoewel het land een droog seizoen (november-april) en een nat seizoen (mei-oktober) heeft, valt er het gehele jaar door wel regen. Het minst in februari, het meest in mei, september en oktober. De meeste buien vallen in de namiddag en de avond en die kunnen behoorlijk fors zijn. Het gebeurt overigens zelden dat het een hele dag regent.

Home

Top 

 

Kan ik als VS burger naar Cuba reizen? 

Momenteel (oktober 2016) is het Amerikaanse burgers niet toegestaan te reizen naar Cuba voor louter toeristische doeleinden. 

Als burger van de Verenigde Staten, moet u weten dat het een federale misdaad is te reizen naar Cuba als je niet kunt bewijzen dat het is voor één van de volgende redenen: 

Officiële redenen op grond waarvan een Amerikaanse burger naar Cuba kan reizen: 

1.Voor werkzaamheden bij een official bedrijf van de Amerikaanse overheid. 

2.Journalsitieke activiteiten. 

3.Professional onderzoek. 

4.Educatieve activiteiten. 

5.Relgieuse activiteiten. 

6.Deelname aan sportieve evenementen. 

7.Hulp aan de bevolking. 

8.Bezoek van familieleden. 

9.Humanitaire projecten. 

10.Activiteiten van particuliere stichtingen, onderzoeks- of onderwijsinstellingen. 

11.Invoer, of doorgeven van informatie of informatie materialen. 

12.Bepaalde geautoriseerde export activiteiten. 

Echter, dankzij ontspanning tussen de VS en Cuba is het mogelijk om te reizen van de VS naar Cuba op cruise zonder een tussenstop. Technisch gezien is dit de enige legale manier voor een Amerikaanse burger om Cuba te bezoeken als toerist.

Home

Top 

Is Cuba geschikt voor minder valide reizigers? 

Laat je verminderde mobiliteit geen reden zijn om niet naar Cuba te reizen. 

Echter is Cuba is geen gemakkelijk land om te bereizen als je minder valide bent. De meeste casa particulares hebben geen aangepaste voorzieningen voor minder valide. Daarnaast is aangepast (openbaar)vervoer een nog onbekend fenomeen.
 

Veel straten en wegen in Cuba zijn van slechte kwaliteit en vol gaten en kuilen. Dit geldt ook voor de trottoirs.  

Cubanen zijn echter zeer attent en geven mensen met een handicap vaak een voorkeursbehandeling.
 

Als je als minder valide door Cuba wilt reizen is ons advies om in de betere hotels/resorts te verblijven. Wens je toch in een casa particular te verblijven neem dan contact met ons op zodat we een voor jou passende casa particular kunnen vinden.

Home

Top