Casa Papito – Las Terrazas

Casa Papito – Las Terrazas

casa papito casa particular
casa papito casa particular

Houdt u van wandelen in een schitterende natuur? Dan is Las Terrazas zeker is voor u.

Las Terrazas is een door UNESCO beschermd natuur gebied. Gelegen tussen Viñales en Havana. (nog geen uur rijden vanaf Havana).

De naam Las Terrazas verwijst naar de terrassen waar de pijnbomen op groeien.  Naast de pijnbomen vindt u in dit gebied van de Sierra de Rosario ook koffieplantages. Hier kunt u de barakken bezoeken waar de slaven vroeger in verbleven.

In Las Terrazas bevinden zich geen casas particulares. Maar op slechts 22 kilometer hier vandaan ligt Soroa. Waar Casa Papito zicht bevind. Een goede uitvalsbasis voor wie dit prachtige natuur gebied wil bezichtigen.

Houd u niet zo van wandelen maar meer van zwemmen? Geniet dan van het verfrissende water in de natuurlijke baden van Baños del San Juan.


Pakketreis

Pakketreis

pakketreis Havana Casa Particular

Voelt u zich ook zo gebonden bij een pakketreis? Reist u ook liever door Cuba zoals u dat zelf wilt?

Bij ons kan dat!

Bij ons kunt u uw droomreis naar Cuba geheel zelf samenstellen. Desgewenst uiteraard met onze hulp. Wij hebben een grote passie voor Cuba en een jarenlange ervaring.


Hostal Itaca

Hostal Itaca

Casa Itaca Casa Particular

Cuba is een schatkamer van veel dingen die uit het verleden bewaard zijn gebleven.  Bewaren is van cruciaal belang geweest om economische teruggang  het hoofd te bieden. Daardoor is Cuba voor liefhebbers van antiek een waar paradijs.

De eigenaar van Hostal Itaca M. Virgilio Espinosa Quiñones studeerde Latijns-Amerikaanse literatuur en is professor aan de universiteit.  Maar zorgt nu voor deze casa particular in Santa Clara. Ze zijn een mooi stel dat je verblijf tot een verrassing maakt. Hostal Ítaca is een  architectonische woning in Amerikaanse stijlen biedt een rustige patio buiten om te ontspannen, een praatje te maken en te genieten van de vele boeken van de bibliotheek. Je kunt er net zo goed ontbijten in de ochtend, om er zeker van te zijn dat je de dag op een goede manier begint.

 


Huurauto op Cuba

Huurauto Cuba Casa Particular
Jos Goedkoop CEO en oprichter casa-particular.nl bij zijn huurauto op een van zijn vele reizen door Cuba.

Huurauto op Cuba

Wilt u een rondreis maken door Cuba en zelf bepalen wanneer en waar u naartoe gaat? Maak dan een rondreis met een huurauto.

Op Cuba is momenteel een gebrek aan huurauto’s.  Dit door de alsmaar groeiende stroom toeristen naar dit adembenemende eiland. Hou er daarom rekening mee dat, om niet buiten de boot te vallen, u minimaal 3 maanden van tevoren uw reservering al aanvraagt en reserveert.

U heeft al een huurauto vanaf 70CUC per dag.

Dat kan eenvoudig hier.


Triptipedia

Triptipdia

Triptipedia

For our English-speaking customers, casa-particular.nl is now also represented on Triptipedia. With a wide range of tips to prepare for your trip to and through Cuba.
Looke here for our page at Triptipedia.


Salto del Guayabo.

Salto del Guayabo.

Salto del Guayabo is de hoofdattractie van het nationale park La Mensura. Het ligt in de gemeente Mayarí, provincie Holguín. Het is een van de hoogste nationale parken in Cuba. En wordt beschouwd als van groot ecologisch belang op het eiland.
Het kristalheldere water van de rivier, dat ook de naam Guayabo draagt, valt steevast in watervallen en valt tussen de bergen met een spectaculair uitzicht.

Ligging

Salto del Guayabo is gelegen in de Pinares de Mayarí stad in de gemeente Mayarí, provincie Holguín. Het behoort tot de Sierra de Nipe. Gelegen ten westen van de Nipe-Sagua-Baracoa bergketen die zich uitstrekt van Oost naar West. Ten noorden van de oostelijke regio van Cuba.

Kenmerken

Waterval Salto del Guayabo ligt op een hoogte van 546 meter boven de zeespiegel. En bestaat uit twee watervallen met val van respectievelijk 85 en 127 meter.  En de paden die leiden naar de top waar de waterval ontspringt. En waar beide watervallen samenkomen. Over de oostelijke heling loopt een pad naar de top. Deze wandeling duurt ca. 1,5 uur.

Salto del Guayabo

Flora

Op de oostelijke helling zijn varieteiten van varens (33 soorten), waaronder de soorten Nephrolepis biserrata en Ciathea, orchideeën (36 soorten), Lianen, houtsoorten zoals Júcaro negro, el Roble, la Majagua, die opvallen voor hun overvloed.
Op de westelijke helling vindt u de charrascal (gekenmerkt door kleine struiken van microlithische bladeren, orchideeën zoals fallus (terrestrische orchidee), Prosthechea cocleata (Flor de negra), Prosthechea fragans en Vanila.

Fauna

In de plaats kunt u verschillende soorten vogels zien zoals de nachtegaal (Myadestes elisabeth), de tocororo (nationale vogel: Priotelus tennurus), de lijsters of “roodvoeted speer” (Turdus plumbeus), de letter cuba of pedorrera (Todus multicolor) , Pitirre Guatíbere (Tyrannus caudifasciatus), de groene specht (Xiphidiopicus percussus) met zijn daverend pikken in de stam van de bomen, de langstaart havik (Accipiter gundlachi), de dennen werper en andere soorten vogels die frequent in het gebied voorkomen .

Salto del Guayabo

Salto del Guayabo is heel goed te bereiken vanut casa particular Villa Don Kiki Van hieruit worden ook excursies naar Salto de Guayabo georganiseerd.


Loma de la Cruz

Loma de la Cruz Holguin

Loma de la Cruz

Heeft u na het bezoek aan het centrum van Holguin nog energie over, ga dan zeker een bezoek brengen aan Loma de la Cruz. Een heuvel met een kruis waar vele gelovigen een kaarsje opsteken.

Gelegen net buiten het stadscentrum in het noordelijke gedeelte van de stad. En is vanuit de wijde omtrek al te zien.

De heuvel is te beklimmen middels een trap van 458 treden. Eenmaal boven bevindt u zich 261 meter boven de zeespiegel.

Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad Holguin.

Vind u het lopend toch wat te veel van het goede vraag dan in uw casa particular om een taxi en deze zal u er in een paar minuten heenrijden.


10 tips voor het huren van een auto op Cuba

10 tips voor het huren van een auto op Cuba

10 tips voor het huren van een auto op Cuba

Het huren van een auto op het Cuba is een goede manier om overal naartoe te gaan zonder steeds een taxi te hoeven zoeken. Vandaag brengt Casa-particular.nl u een aantal tips.  Zodat u van dit  prachtige eiland kunt genieten vanachter het stuur.

Reserveren van uit Nederland.

Het is veiliger dat u bij aankomst uw reservering al klaar heeft staan ​​omdat er niet altijd voertuigen beschikbaar zijn. Wij hebben diverse contacten op Cuba hiervoor. U kunt al reserveren vanaf 6 maanden op voorhand.

Houd rekening met de prijzen

In Cuba kan het huren van een auto in het laagseizoen voor toeristen tussen de 60 en 70 cuc kosten. Maar in de zomermaanden en het einde van het jaar kunnen deze prijzen tot 100 cuc per dag stijgen.

Wacht niet tot de brandstof op is om de tank bij te vullen.

De prijs van benzine in Cuba is gemiddeld  1,20 cuc.  Als de tochten door het binnenland erg lang zijn, houd er dan rekening mee dat u door kleine steden kunt rijden die niet altijd over benzinestations beschikken.

Controleer de auto goed voordat u hem meeneemt.

Je moet elke kras controleren, hoe klein ook.  Die de auto die je hebt gehuurd heeft. Maak indien mogelijk foto’s met uw telefoon. Controleer ook de brandstof. Verhuurbedrijven moeten hem met een volle tank aan u afleveren en u moet hem met een volle tank weer inleveren.

Wees voorzichtig bij het rijden op de weg.

De wegen ‘s nachts worden niet altijd verlicht. Vooral in gebieden buiten de steden. Wees vooral voorzichtig als je in de vroege ochtend rijdt, omdat een los dier op de weg of een bestuurder die in de tegenovergestelde richting komt, een ongeluk kan veroorzaken. Evenzo, als je je erg uitgeput voelt, kun je een dutje doen van een uur aan de rand van de weg. Dat is beter dan in slaap te vallen achter het stuur.

Bij het parkeren

Parkeren op Cuba is niet ingewikkeld. In woonwijken is parkeren op straat helemaal gratis. Als u  in commerciële gebieden besluit te parkeren, kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot de parkeerplaatsen voor bescheiden prijzen.

Neem een ​​kaartapplicatie

Ze zijn populair geworden onder de Cubanen. Masps.me en Osmand zijn enkele van de bekendste op het eiland, vooral omdat ze werken met GPS, zonder dat ze verbinding met internet hoeven te maken. Het kan erg handig zijn als u door Cuba reist.

 


Casa Consisitorial

Casa Consisitorial

Casa Consisitorial

Al wandelend door het centrum van Holguin komt u op een gegeven moment op het Parque Calixto García. Hier vind u het Casa Consisitorial. Van oorsprong was dit gebouw een militair pakhuis, daarna is het jaren lang een gemeente huis geweest. Nu doet het al weer vele jaren dienst als historisch museum.

Museum

Tegenwoordig is het een historisch museum. Het geeft een beeld van Cuba van zowel voor als na de revolutie. Het is geen spectaculair museum. Maar als u geintresseerd bent in de Cubaanse geschiedenis zeker de moeite waard. Zeker het gebouw zelf is de moeite van het bezichtigen waard.


Stadstour Havana in klassieke wagen

Stadstour Havana in Klassieke Wagen

Stadstour

Vanaf: €120.00

Stap in je Amerikaanse klassieke auto voor een panoramische stadstour door Havana Vieja, Vedado & Miramar.

Ontdek de stad op een leuke manier en geniet van deze prachtige stad en alle bezienswaardigheden om je heen.

3 uur durende stadstour inclusief gids.
(2 uur met klassieke wagen, 1 uur wandelend)

Stadstour Havana in Klassieke Wagen

Datum : Dagelijks
Tijd : 10:00 uur of 14:00 uur
Duur : +/- 3 uur totaal, 2 uur per auto, 1 uur wandelend
Minimum aantal personen (per auto) : 1
Maximum aantal personen (per auto) : 3

Inbegrepen:

Twee uur durende panoramische tocht met chauffeur en gids.
Eén uur durende wandeling door oud Havana met gids.

Niet inbegrepen:

Transport naar de start locatie.
Consumpties tijdens de tocht.
Fooi voor chauffeur en/of gids.
Eventuele entree gelden.

Reserveer nu!

Overige informatie

De geselecteerd taal van de gids is enkel een voorkeur. Wij doen ons best om de gids in deze taal te krijgen. Echter is het geen garantie. De gidsen kunnen wel allemaal Engels & Spaans.

Kinderen vanaf 2 jaar tellen mee bij het aantal personen. Er geldt geen korting voor kinderen. Baby’s zijn gratis. Let wel op dat er geen baby stoeltjes beschikbaar zijn.

Let op ; de omschrijving is met veel zorg samengesteld. Echter kan deze zonder dat vooraf door te geven veranderen. Dit zal de ervaring niet aantasten. Er kunnen dus geen rechten worden ontleend aan de omschrijving.