Casa Sol y Mar

Casa Sol y Mar

Bij ieder bezoek aan Cuba brengen we ook een onverwacht bezoek aan een van onze casa’s. Deze was ons oog gevallen op Casa Sol y Mar in Gibara.

Casa Soly Mar is gelegen op letterlijk een steenworp afstand van de zee. Nog geen 50 meter. Hoe romantisch wil je het hebben? s’Nachts in slaap vallen op het geluid van de zee. Of er de hele nacht van wakker liggen.

Casa Sol y Mar heeft 4 kamers 1 beneden aan de straat kant, 1 inpandig op de begane grond en 2 boven op het huis met een schitterend uitzicht op zee.

Alle kamers zijn keurig netjes en schoon. De bedden zijn prima, geen uitgeholde matrassen. Het ontbijt is heerlijk en er is werkelijk van alles van koffie tot fruit en van brood tot eieren.  Heb je niet voldoende even vragen en het wordt aangevuld.

De kamer benden aan de straatkant heeft een minpuntje. Deze is gelegen naast het portaal waar 4 tuinstoelen staan. Hierop willen wel eens gasten plaatsnemen en tot diep in de nacht hardop praten en lachen.

Drie van de vier kamers hebben een airco die wat ons betreft wel wat minder geluid zou mogen maken of vervangen worden door een model van na de jaren 70.

De grote kamer boven is de beste en meest luxueuze, hier bevinden zich twee 2-persoonsbedden een geluidsloze airco en zelfs een minibar.

Casa Sol y Mar heeft ook 2 fietsen staan voor de verhuur.

Al met al een casa die zeker de moeite waard is om te bezoeken. We zijn hier drie nachten gebleven en hebben daar zeker geen spijt van gehad.