Bariay, waar Christophel Colombus Cuba ontdekte.

Christophel Colombus

Wat nu bekendstaat als Bariay National Park was de plek die Christoffel Columbus aandeed om op 28 oktober 1492 en daarmee Cuba ontdekte  het mooiste land dat mensenogen ooit hadden gezien.

Christophel Colombus

Bariay Park ligt op 37 kilometer van de stad Holguín en is een beschermd gebied vanwege zijn biologische diversiteit. En vormt een onderdeel van het culturele erfgoed van het eiland.

Guardalavaca

Onder de natuurlijke rijkdommen zijn de bekende stranden van Guardalavaca, Playa Esmeralda en Playa Pesquero. Evenals talrijke grotten, rivieren, baaien, met een zeer diverse vegetatie en een uitgebreid onder water leven.

Vanuit dit unieke park van 25 vierkante kilometer zie je ook de geografische kenmerken van de holguinera-regio. Beschreven in de tijdschriften van de admiraal, zoals de heuvels van Maniabón, de beroemde Mezquita de Columbus en de Silla de Gibara, met de vorm van het zadel voor paardrijden.

Bezoekers kunnen ook de plaats verkennen waar de schepen van Christophel Colombus voor anker lagen. En het monument bewonderen dat gemaakt is van replica’s van objecten gemaakt door de inboorlingen ter herdenking van het halve millennium van de botsing tussen de twee culturen.

Guardalavaca

De dans van de isíto, een dans uitgevoerd door de Taino aboriginals, uitgevoerd door de huidige bewoners van het gebied, is ook een van de hoogtepunten van het bezoeken van deze plek.

In het Bariay-park worden Cubaanse flora en fauna vermengd met het blauw van de Atlantische Oceaan, om de reiziger een landschap te tonen dat erg lijkt op het landschap dat Columbus bij zijn eerste reis naar het eiland vond.