Een stipte ceremonie

casa particular kanonschot havana

Een stipte ceremonie

Als u in Havana bent kunt u niet om de traditionele kanonschot ceremonie heen, die elke avond plaats vindt om 21:00 uur  in het fort van San Carlos de la Cabaña . Deze ceremonie houd de gedachte levend aan het kanonschot uit de koloniale tijd.  Toen om 21:00 uur de poorten van de stadsmuur werden gesloten om de stad’s nachts  te beschermen tegen aanvallen van kapers en piraten.

Na het schot werd de toegang tot de Baai van Havana ook afgesloten door een enorme ketting, die liep van het Castillo de La Punta naar het Castillo del Morro. De stad was gesloten tot half vier in de ochtend van de volgende dag.

casa particular ceremonie havana

In 1863 begon met met de sloop van de muren rondom Havana. Hier en daar zijn er nog steeds overblijfselen. En er zijn plannen om de weer op te knappen en in ere te herstellen. Maar de kanoschot ceremonie is tot op de dag van vandaag blijven bestaan. En is daarmee een van de best bewaarde tradities van de Cubaanse hoofdstad.

Vanaf een uur voor de ceremonie is er in de straten en pleinen om en rond het fort een handwerkmarkt. En tal van gidsen bieden je aan om de  koloniale architectuur van het kasteel te verkennen. En een bezoek te brengen aan de batterijen, kapellen, bruggen, kazernes, magazijnen  de vuurtoren en het kantoor van Che Guevara.

casa particular ceremonie La Habana