Gibara (2)

Gibara

Gibara (2)

Tunnels, grotten en windmolens.

Na het avontuur met de toren fietsen we een klein stukje verder het stadje uit. Aan de rand van de stad moeten zich grotten bevinden. Vanaf de weg is als iets te zien wat hier op lijkt. Als we er heen fietsen blijkt het slechts een tunnel te zijn. Aan de andere kant hebben we vanaf hier wel en prachtig uitzicht over de Baai van Gibara.

Navraag aan wat Cubaanse passanten verteld ons dat de grotten nog een eind weg zijn over een slechte weg en niet veel voorstellen. Dus hier gaan we niet heen.

Windmolens

We besluiten bij het windmolenpark te gaan kijken. Mijn vrouw is helemaal gek van windmolens. Wij komen ze hier in Nederland op iedere hoek van de straat tegen, maar dat is niet overal op de wereld zo. Zo ook niet op Cuba. Hier in Gibara staan zelfs borden die verwijzen naar het windmolenpark als ware het een toeristische attractie.

We gaan op weg…

In de verte zien we de molens al staan dus het kan nooit ver meer zijn. Denken we. We fietsen de stad uit in de richting die het bord ons wijst. We trappen gestaag door. Elly, mijn vrouw komt steeds verder voor te liggen. Ja wat wil je we hebben beide en fiets met 21 versnellingen maar op de mijne werkt er maar een. Het lijkt wel een koffiemolen.

De weg wordt slechter en de molens komen niet echt dichterbij. Ik vind het eigenlijk wel welletjes zo kan de molens goed zien en dichterbij hoeft niet voor mij. Elly trapt echter gestaag door en is zo ver bij me vandaan dat ze mijn geroep om te stoppen niet hoort.

Dan als we vlakbij de molens zijn zie ik haar in de verte een passant aanspreken en daarna haar fiets in de berm gooien??

Het blijkt dat hier behalve de molens niets te beleven is. Beide waren we er vanuit gegaan dat er een soort informatiecentrum bij zou zijn waar tenminste ook iets te drinken te halen viel. Echter het gebouwtje dat we al geruime tijd zagen blijkt een kantoortje te zijn dat ook nog eens gesloten is.

Gedesillusioneerd fietsen we het hele eind weer terug naar Casa Sol y Mar. Of Elly windmolens nog steeds zo leuk vind durf ik niet te vragen.