Hoeveel kost een casa particular? 

Hoeveel kost een casa particular? 

Dit is afhankelijk van afhankelijk van het seizoen waarin u naar Cuba reist. In het laagseizoen kan dit tussen de 20 en 25 CUC zijn. En in het hoofdseizoen tussen de 25 en 30 CUC. In steden zoals Havana, Trinidad en Varadero waar het toerisme heel erg is toegenomen. Zijn prijzen van 35 tot 45 CUC eerder regel dan uitzondering. 

De prijs van de accommodatie is altijd inclusief schoonmaak. En het beddengoed, handdoeken, zeep en wc-papier. Echter altijd zonder het ontbijt.  

De prijs is ook afhankelijk van de periode dat je in 1 en dezelfde casa verblijft. Vaak hanteren casas een speciale prijs bij een verblijf van langer dan 2 of 3 weken.  

Een casa particular die populair is onder de toeristen heeft al snel de gewoonte zijn prijzen te doen verhogen.   

Ook de grote van het huis is van belang voor de prijs. Hoe groter het huis hoe meer de casa eigenaar aan belasting moet afdragen aan de staat. Deze belasting moet overigens vooruit betaald worden. En wordt niet terugbetaald als de casa particular uiteindelijk niet verhuurd blijkt te worden.

Vandaar dat casa eigenaren niet vrolijk worden van klanten die na reservering toch niet op komen dagen of heel kort van tevoren annuleren. 

Hoeveel kost een casa particular?