Verliefd op camaguey

Verliefd op Camaguey

Verliefd op Camaguey

Camagüey, stad van tradities en legendes.

Camagüey opgericht in 1528 is een van de eerste zeven steden gesticht door de Spanjaarden op Cuba. Deze stad speelde een belangrijke in een gebied dat hoofdzakelijk gewijd was aan de veeteelt en de suikerindustrie.   De stad bestaat uit een netwerk van pleinen, kronkelende straatjes en onregelmatige huizenblokken, dat is zeer zeldzaam in de koloniale steden van Latijns Amerika.

Het historische centrum van Camagüey beslaat 54 hectare en is een uitzonderlijk voorbeeld van een traditionele stedelijke nederzetting die relatief geïsoleerd is van de belangrijkste handelsroutes routes. De invloed van de architectuur en stedenbouw van middeleeuws Europa is duidelijk zichtbaar in de bouwtechnieken die door metselaars en bouwmeesters van de Spaanse kolonisatoren naar Amerika werden gebracht.

In de gebouwen zijn talrijke artistieke stijlen terug te vinden zoals de  neoklassieke, eclectische, neokoloniale en “Art Deco”. Er zijn ook enkele gebouwen geïnspireerd door de “Art Nouveau” en rationalisme.

Camagüey heeft het grootste bewaarde koloniale centrum van het land en biedt bezoekers talrijke gebouwen met belangrijke architecturale en historisch-culturele waarden, evenals interessante musea. Voorbeeld hier van zijn de Plaza de San Juan de Dios, de del Carmen, Bedoya, de -old Plein Agramonte Park Armas, de geboorteplaats van de nationale held Ignacio Agramonte, evenals andere pleinen en straten.

Camagüey is een stad van legenden en tradities, een van de belangrijkste overblijfselen, versierd met een mooie legende is het Heilig Graf, gelegen in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid. Een andere spannende Camagüeyanas legendes is dat van de Aura Blanca.

Leer meer over de stad Camagüey en zijn geschiedenis. Reis met ons mee en eindig helemaal verliefd op dit eiland.