Waarom is Cubaanse koffie anders?

Waarom is Cubaanse koffie anders?

Wanneer er over Cuba “de parel van de Cariben” wordt gesproken heeft met het vaak over de 4 belangrijkste producten.  Rum, tabak, suiker en… Cubaanse koffie.
Naast de talloze bezienswaardigheden die het eiland herbergt. Zoals prachtige landschappen, historische en culturele bezienswaardigheden. Zijn koffieplantages een van de meest bezochte locaties op het eiland Cuba.

Cubaanse koffie en zijn geschiedenis

Koffie is een van de meest socialiserende niet-alcoholische dranken in veel landen. Opgemerkt moet worden dat er bijna net zoveel manieren zijn om deze drank te bereiden als om te consumenten. De koffieboom zou zijn oorsprong hebben in het verre Abessinië (nu Ethiopië), in Oost-Afrika.

Sommige historici beweren dat koffie via de Spanjaarden in Cuba is terecht gekomen.  In de eerste nederzettingen tussen 1492 en 1530. Het Cubaanse klimaat bleek uitermate geschikt te zijn om de koffie boon te verbouwen.

De colador in een koffiefilter gemaakt van doek. Het water samen met de suiker wordt gekookt in een kan. Die vervolgens in de met gemalen koffie gevulde colador wordt gegoten.

Italiaanse cafeteras brachten een revolutie teweeg in de wereld.

Zo werd jarenlang koffie gezet in Cuba. Later bracht de uitvinding van het Italiaanse cafetera in 1933 een revolutie teweeg in de wereld. Deze nieuwe “koffiezetapparaten” waren een succes. Iedereen wilde ze hebben!

Waarom is Cubaanse koffie anders?

De Cubaan is geen uitzondering. Dus werden deze cafeteras ook op het eiland geïntroduceerd. En tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt.

De cafetera is het enige ding in de keuken dat de Cubaan nooit opruimt. Het staat altijd op het fornuis. Wachtend tot een bezoeker arriveert. Of het nu laat in de avond is of tijdens het ochtendgloren. Hij staat altijd klaar voor gebruik.  Wanneer het gorgelende geluid wordt gehoord is plotseling iedereen in de keuken. Wachtend op zijn kopje koffie

De Cubaanse koffie die thuis wordt gezet heeft geen schuim zoals espresso. De smaak is veel sterker dan die onze koffie en bovendien zit er geen melk in. Het is geen cappuccino. Suiker wordt niet toegevoegd wanneer het wordt geserveerd. Omdat het al is toegevoegd tijdens het zetten. Het is om al deze redenen dat Cubaanse koffie zo anders is. Zo bijzonder. De smaak heeft een beetje van alles. Maar is met geen enkele ander koffie te vergelijken.

Wilt u ook genieten van een heerlijk kopje Cubaanse koffie. Boek dan snel uw reis op www.casa-particular.nl


Waarom is Cubaanse koffie anders?

uncensored leaked jav GNS-031 【접수 아가미●! - 】 상반신은 업무 중 하반신은 레프 진행 중! - ! - 튼튼한 행동, 헌신적인 대응의 여성들. - 『소리내지마! - 그대로 일을 해라! - 』 ZOOO-037 흑인 고리 ●지옥 울고 외치는 일본인 미녀에 꽂히는 용서 없는 거근! - ! - 에그 지나는 마 ● 코 파괴 질 내 사정 FUCK! - ! - 10명 수록 240분 FC2-PPV-3049697 【완전 얼굴 내밀기】【사랑이 가득 Icup♡】 KYMI-024 무치 무치 피트니스 색녀 OPPW-126 죽은 아내의 모습을 쫓아내고 친아들과 근친상간 모모타니 리리