Zijn er tips voor individuele reizigers? 

Zijn er tips voor individuele reizigers? 

Cuba is een van de veiligste landen ter wereld voor het toerisme. Vergeet niet dat er ernstige gevolgen zijn voor Cubanen die misdaden plegen tegen toeristen en locals. Dus alleen op reis naar Cuba vormt geen gevaar of concrete bedreiging. Natuurlijk moet je nooit vergeten je gezond verstand in je koffer te stoppen. 

Het grootste en eigenlijk enige nadeel van alleen reizen is het “jineterismo”. Dat is een manier van leven in Cuba. In veel gevallen is jineterismo  synoniem met  prostitutie, maar niet altijd.
 

Sekstoerisme en prostitutie zijn gebruikelijk in Cuba. En het is heel gebruikelijk voor mensen die alleen reizen. (zowel mannen als vrouwen en van elke seksuele geaardheid) Je zult constant gezelschap aangeboden krijgen of meer.
 

In sommige gevallen worden de voorwaarden duidelijk vastgesteld en worden beide partijen het eens over de prijs. In andere gevallen wil de jinetero of jinetera alleen  worden uitgenodigd voor een goede maaltijd in een restaurant. Iets te drinken, of dat je wat kleren koopt. Of eten of andere noodzakelijke producten koopt. Of zijn ze gewoon op zoek naar wat plezier. 

Veel jineteros streven naar een relatie met buitenlandse toeristen die kunnen leiden tot het huwelijk. En daarmee het verbeteren van hun manier van leven.

Als je verblijft in een casa particular en je wilt iemand meenemen naar jouw kamer. Dan is het raadzaam om hem / haar alleen mee te brengen na uitdrukkelijke toestemming van de casa eigenaar.  

Zijn er tips voor individuele reizigers? 

Home

Top