Huurauto Cuba Casa Particular

10 tips voor het huren van een auto op Cuba

10 tips voor het huren van een auto op Cuba

Het huren van een auto op het Cuba is een goede manier om overal naartoe te gaan zonder steeds een taxi te hoeven zoeken. Vandaag brengt Casa-particular.nl u een aantal tips.  Zodat u van dit  prachtige eiland kunt genieten vanachter het stuur.

Reserveren van uit Nederland.

Het is veiliger dat u bij aankomst uw reservering al klaar heeft staan ​​omdat er niet altijd voertuigen beschikbaar zijn. Wij hebben diverse contacten op Cuba hiervoor. U kunt al reserveren vanaf 6 maanden op voorhand.

Houd rekening met de prijzen

In Cuba kan het huren van een auto in het laagseizoen voor toeristen tussen de 60 en 70 cuc kosten. Maar in de zomermaanden en het einde van het jaar kunnen deze prijzen tot 100 cuc per dag stijgen.

Wacht niet tot de brandstof op is om de tank bij te vullen.

De prijs van benzine in Cuba is gemiddeld  1,20 cuc.  Als de tochten door het binnenland erg lang zijn, houd er dan rekening mee dat u door kleine steden kunt rijden die niet altijd over benzinestations beschikken.

Controleer de auto goed voordat u hem meeneemt.

Je moet elke kras controleren, hoe klein ook.  Die de auto die je hebt gehuurd heeft. Maak indien mogelijk foto’s met uw telefoon. Controleer ook de brandstof. Verhuurbedrijven moeten hem met een volle tank aan u afleveren en u moet hem met een volle tank weer inleveren.

Wees voorzichtig bij het rijden op de weg.

De wegen ‘s nachts worden niet altijd verlicht. Vooral in gebieden buiten de steden. Wees vooral voorzichtig als je in de vroege ochtend rijdt, omdat een los dier op de weg of een bestuurder die in de tegenovergestelde richting komt, een ongeluk kan veroorzaken. Evenzo, als je je erg uitgeput voelt, kun je een dutje doen van een uur aan de rand van de weg. Dat is beter dan in slaap te vallen achter het stuur.

Bij het parkeren

Parkeren op Cuba is niet ingewikkeld. In woonwijken is parkeren op straat helemaal gratis. Als u  in commerciële gebieden besluit te parkeren, kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot de parkeerplaatsen voor bescheiden prijzen.

Neem een ​​kaartapplicatie

Ze zijn populair geworden onder de Cubanen. Masps.me en Osmand zijn enkele van de bekendste op het eiland, vooral omdat ze werken met GPS, zonder dat ze verbinding met internet hoeven te maken. Het kan erg handig zijn als u door Cuba reist.