Cuba gaat toeristen het Covid vaccin aanbieden!

Cuba gaat toeristen het Covid vaccin aanbieden!

Cuba gaat toeristen het Covid vaccin aanbieden!

Ja u leest het goed. Cuba is van plan om alle inkomende toeristen gratis tegen Covid-19 te vaccineren.

De Cubaanse economie draait voor 80% op de toeristen industrie. Dus Cuba is er bij gebaad dat de stroom toeristen zo snel mogelijk weer op gang komt. Daarnaast is de Cubaanse medicijnen industrie een van de beste ter wereld. En heeft het inmiddels het Soberana 2 vaccin ontwikkeld. Dat reeds is getest op maar dan 40.000 personen.

De ontwikkeling van dit vaccin zit inmiddels in fase 3. Dit is de laatste fase voor het vaccin in gebruik kan worden genomen. Zoals het er nu voor staat zal deze 3e fase eind maart worden afgerond. En kan er begonnen worden met vaccineren. Het goedkeuren van het vaccin gebeurd bij de CECMED Center for State Control of Medicines. Deze autoriteit is op Cuba betrokken bij elke testfase. Waardoor niet na afloop het hele proces geëvalueerd en getest dient te worden.

In een gesprek met Vicente Vérez de directeur van het Finlay Institute het Cubaanse onderzoekscentrum dat Soberana 2 ontwikkeld, zegt deze dat eind 2021 Cuba ca. 100 miljoen doses kan produceren. Dit is veel meer dan Cuba met zijn 11 miljoen inwoners nodige heeft. En zal daarom een groot deel gratis weggeven aan ontwikkelingslanden. Om een bijdrage te leveren aan het bestrijden van Covid 19.

Op Cuba is de gezondheidszorg gratis. Daarom zullen net als de Cubanen zelf ook de toeristen gratis worden gevaccineerd.

Dus wilt u zich laten vaccineren, maar duurt het u in Nederland allemaal te lang? Boek dan alvast bij ons uw reis naar Cuba.*

  • De exacte datum van aanvang van de vaccinatie is nog niet bekend. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte middels deze blog.

 

 

Cuba gaat toeristen het Covid vaccin aanbieden!