Cuba schaft PCR- en vaccinatievereisten af

Cuba schaft PCR- en vaccinatievereisten af

Cuba schaft PCR-en vaccinatievereisten af. Cuba versoepelt de toegangsregels. Vanaf woensdag 6 april geldt de eis om een ​​negatieve PCR-test en een Covid-vaccinatiebewijs voor binnenkomst te overleggen niet meer . Al deze week mogen niet-gevaccineerde mensen weer op vakantie op het eiland zonder voorafgaande test. De beslissing werd genomen “met het oog op de internationale en nationale epidemiologische situatie van COVID-19 en het bereikte vaccinatieniveau”, zei het Cubaanse ministerie van Volksgezondheid (MINSAP) in een nota die vandaag werd vrijgegeven .

Aankomende passagiers worden vanaf woensdag alleen nog maar willekeurig getest op de luchthavens, waarbij de selectie van de steekproeven wordt gebaseerd op de epidemiologische situatie in het betreffende land van herkomst. De bestaande mondkapjesplicht blijft gehandhaafd.

Op 5 januari werd Cuba het eerste land ter wereld dat een 1G Plus-regime invoerde. Sindsdien is de epidemiologische situatie op het eiland echter aanzienlijk versoepeld , terwijl het toerisme de afgelopen maanden slechts langzaam weer is aangetrokken.  87,6 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd. Op 13 februari werd Cuba uiteindelijk door het Robert Koch Instituut van de lijst van risicogebieden geschrapt.

In februari verwelkomde Cuba 99.266 internationale bezoekers. Waarschijnlijk door de strenge toegangsregels was het aantal bezoekers in de eerste weken van het jaar iets lager dan in december 2021. Ter vergelijking: in de laatste maand voor het uitbreken van de pandemie, in februari 2020, kwamen zo’n 400.000 mensen op de eiland, ongeveer vier keer zoveel als nu. Voor 2022 is Cuba van plan in totaal 2,5 miljoen toeristen te ontvangen.