Cuba

Cuba update na COVID-19

Cuba update na COVID-19

We hebben een update met betrekking tot Cuba na COVID-19, die hopelijk meer duidelijkheid zal brengen over de situatie en wat er van ua al reizerg wordt gevraagd.

Havana heeft op 15 november haar internationale luchthaven geopend voor alle toerisme.  Nu we een duidelijker beeld hebben van de procedures, zullen we verder u informeren.

Sanitaire controleprocedure in Cuba – voor tijden van COVID-19.

De beveiliging en veiligheid in de toeristische sector is erg belangrijk voor Cuba en maakt dus deel uit van het National Security Plan. Cuba heeft een sanitaire controleprocedure opgesteld, gebaseerd op aanwijzingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Wereldtoerismeorganisatie en het lokale ministerie van Volksgezondheid voor alle sanitaire hygiënemaatregelen vanaf de aankomst tot het vertrek van reizigers in Cuba.

Bij aankomst in Cuba:

PCR-test. Het is niet nodig om een ​​test te laten zien bij aankomst in Cuba, maar we raden elke reiziger aan om voor vertrek te testen, om er zeker van te zijn dat je niet ziek reist met COVID-19.
Verzekering. Het hebben van een ziektekostenverzekering in Cuba is al verplicht, in geval van ziekte moet de verzekeringsmaatschappij alle kosten dekken. Nu met COVID-19 is het nog belangrijker om ervoor te zorgen dat uw verzekeringsmaatschappij alle kosten met betrekking tot COVID-19 dekt. Van isolatie tot testen tot zorg tot transport tot huisvesting.

Alvorens van boord te gaan, zullen de Cubaanse gezondheidsautoriteiten samen met de bemanning de informatie over de gezondheidsstatus van de reizigers raadplegen.
Als een gezondheidsincident wordt gemeld of ontdekt door de Cubaanse gezondheidsautoriteiten, zal het ontschepingsproces niet worden toegestaan ​​totdat een arts de situatie heeft beoordeeld en de beslissing heeft genomen om van boord te gaan.
Als er geen gezondheidsincidenten zijn gemeld, start de ontscheping voor reizigers en bagage.

Reizigers zullen de gezondheidsverklaring moeten invullen. Dit formulier moet op verzoek aan de gezondheidsautoriteiten worden overhandigd. Reiziger wordt geacht deze van de luchtvaartmaatschappij te ontvangen.

Gezichtsmasker en 1,5mtr afstand zijn verplicht op de luchthaven van Cuba.

Reizigers zullen worden geïnstrueerd om de desinfectiestations op de luchthaven te gebruiken na het verlaten van het vliegtuig.
Digitale thermometers nemen de lichaamstemperatuur van alle reizigers op.
Epidemiologische surveillance zal plaatsvinden door observatie van specialisten die op zoek zijn naar tekenen of symptomen van COVID-19 bij reizigers.

Reizigers worden geïnterviewd over hun gezondheidstoestand en herkomst.

Als een reiziger koorts of enig teken of symptomen heeft, wordt deze overgebracht naar een tijdelijke isolatieruimte, waar Cubaanse gezondheidsautoriteiten onderzoeken zullen uitvoeren en zullen beslissen of de reiziger kan doorgaan of in isolatie moet blijven.
Alle reizigers zullen een PCR-test ondergaan.

Reizigers die weigeren de PCR-test af te leggen, zullen de toegang tot Cuba worden geweigerd.

Tijdens het verblijf in Cuba

Het PCR-testresultaat is na 24 uur beschikbaar, de reizer bevindt zich op het adres dat hij op de gezondheidsverklaring heeft vermeld.
De reiziger moet in de accommodatie wachten tot de testresultaten beschikbaar zijn en de test negatief is.

Er zijn twee mogelijke uitkomsten; negatief en positief

In het geval van een negatief testresultaat heeft de reiziger geen beperkingen over waar ze heen kunnen en wat ze kunnen doen. Behalve in het geval van transport, waar het gebruik van een masker verplicht is.
Gebruik van desinfectiemiddel is verplicht in alle faciliteiten zoals restaurants, musea, hotels etc. Ook het desinfecteren van alle bagage in hotels.
De lichaamstemperatuur wordt digitaal gemeten bij verschillende faciliteiten bij de entree in bijvoorbeeld musea.
Vermijd begroeting met fysiek contact.
Respect en naleving van de afstandsmaatregelen volgens de faciliteiten.
De reiziger dient altijd de hygiënisch-sanitaire aanwijzingen op te volgen van de gids of het personeel dat hem tijdens zijn verblijf begeleidt. Of van andere Cubaanse gezondheidsautoriteiten in het land.
Alle hotels hebben een gezondheidsteam, bestaande uit een algemeen arts, een epidemiologie en verpleegkundig specialist, om de detectie en onmiddellijke actie tegen vermoedelijke positieve gevallen te garanderen.
Bij een positief testresultaat wordt de symptomatische reiziger overgebracht naar een zorgeenheid, een ziekenhuis / kliniek, uitgerust met gekwalificeerd personeel en apparatuur om een ​​snel herstel te garanderen.
Bij een positief testresultaat worden asymptomatische reizigers beoordeeld door een arts en nadat ze in isolatie moeten gaan in hotels die speciaal zijn bedoeld voor de isolatie van asymptomatische maar besmette reizigers.
Besmette reizigers blijven in de zorgeenheid of het hotel totdat ze negatief zijn getest.
De contacten van deze peronen (bijvoorbeeld familie of groepen die samen reizen), moeten allemaal in isolatie in de hotels. Zelfs als het negatief is en geen symptomen. Na 5 dagen ondergaan deze contacten een tweede PCR-test om te zien of ze het virus niet hebben opgelopen. Als ze nog steeds negatief zijn, kunnen ze hun reis voortzetten.

Alle tours en excursies kunnen worden aangeboden en uitgevoerd, behalve in de provincies die momenteel nog gesloten zijn (Sanct Spiritus, Pinar del Rio, Ciego de Avila).
Aan reizigers kunnen hotels en casa particulares worden aangeboden, behalve in die provincies die momenteel nog gesloten zijn.
Alle toegangen tot Cuba – luchthavens, cruiseterminals, jachthavens – zullen dezelfde strikte sanitaire controleprocedure volgen om een ​​veilig verblijf voor alle bezoekers te garanderen.

Bij vertrek uit het land:

De temperatuur van reizigers wordt bij de toegangsdeuren naar de terminals gecontroleerd met digitale thermometers.
Reizigers met een lichaamstemperatuur boven normaal, worden apart meegenomen en hebben een ‘rust’ van 5 minuten om invloed van zon en omgevingstemperaturen te vermijden.
De temperatuur van de passagier wordt opnieuw gemeten, als deze hoog blijft, kan de reiziger niet aan boord gaan en moet hij een PCR-test met negatief resultaat afleggen voordat hij kan vertrekken.
Op de luchthaven is het dragen van gezichtsmaskers verplicht.

Anderen:

Reizigers moeten hun eigen sanitaire producten meenemen, zoals gezichtsmaskers, handdesinfecterend middel, handschoenen, door hen aangenomen voor hun eigen veiligheid,
Reizigers moeten voldoende gezichtsmaskers meenemen om te voorkomen dat hetzelfde masker de hele reis opnieuw wordt gebruikt.
Reizigers moeten lichamelijk contact vermijden
Reizigers moeten sociale distantie toepassen
Reizigers moeten altijd ALLE regels volgen om elk risico op besmetting met COVID-19 te voorkomen.
Bij aankomst kunnen reizigers een lokale ziektekostenverzekering afsluiten die alle COVID-19-gerelateerde kosten dekt.

Disclaimer:

Hoewel we deze tekst zeer zorgvuldig hebben samengesteld, kunnen regels en maatregelen op elk moment worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving aan ons. Indien er wijzigingen bij ons bekend zijn, zullen wij u uiteraard zo spoedig mogelijk via een nieuwe update op de hoogte stellen.
Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor (financiële) schade / claims die voortvloeien uit bovenstaande informatie en mogelijke wijzigingen in de toekomst.

Naar Cuba gaan is nog steeds op eigen verantwoordelijkheid tijdens de pandamische en post pandamische periode.

Andere informatie

Hoewel Cuba nu open staat voor toerisme, zijn er nog enkele beperkingen vanwege COVID-19.

Niet alle hotels zijn open, verre van eigenlijk
Casa particulares zijn ook open
Viazul is momenteel nog niet actief
Huurauto’s zijn niet allemaal beschikbaar (meestal Cubacar en Viacar)
Sancti Spiritus (Trinidad), Pinar del Rio (Viñales) en Ciego de Avila zijn nog gesloten
Contant geld wordt niet overal meer geaccepteerd (huurauto – borgsom, tankstations), dus een creditcard is nodig.

Cuba update na COVID-19, 25-11-2020