Havana opent stadsgrenzen

Havana opent stadsgrenzen

De Cubaanse regering kondigde op vrijdag 15 oktober de hervatting van het interprovinciaal weg– en luchtverkeer in Havana vanaf 1 november aan.

In januari sloot de Cubaanse hoofdstad haar grenzen gezien de forse stijging van het aantal coronagevallen.

Aangezien het aantal COVID-19-gevallen nu gestaag daalt na alarmerende stijgingen tot 9.000 besmettingen per dag in juli en augustus, worden vanaf 20 oktober weer vlieg-, trein- en buskaartjes verkocht.

De autoriteiten hebben ook aangekondigd dat ze de details uitwerken voor de exploitatie van galerijen, bibliotheken, musea en openluchtactiviteiten in de Casas de la Cultura, de staatsinstellingen voor de bevordering van cultuur.

De Cubaanse autoriteiten zijn van mening dat het aantal infecties op het eiland de komende weken zal blijven dalen als gevolg van vaccinatie met nationale vaccins en andere factoren zoals de effectiviteit van de geldende hygiëneprotocollen

Op vrijdag meldde Cuba 2.138 nieuwe besmettingen, waarvan 138 in de hoofdstad van het land. In september heropende de stad parken, stranden en eetgelegenheden.

In de provincie Matanzas is toegang tot de stranden, waaronder Varadero, toegestaan ​​en zullen winkels en restaurants open zijn, maar feesten of dansen is nog steeds verboden.

De versoepeling van de maatregelen in het land markeert het begin van de heropening van de grenzen voor internationaal toerisme op 15 november.

De Cubaanse regering heeft er vertrouwen in dat tegen november 90% van de Cubaanse bevolking – iets meer dan 11 miljoen mensen – zal zijn ingeënt met de volledige drievoudige vaccins Soberana en Abdala.

De provincies Matanzas, Havana, Cienfuegos, Ciego de Avila, Santiago de Cuba, Guantanamo en Mayabeque evenals de speciale gemeente Isla de la Juventud zijn stabiel volgens officiële informatie van het Ministerie van Volksgezondheid (MINSAP).