Nachtleven Havana verder open

Nachtleven Havana verder open

Nachtleven Havana verder open. Zoals het staatsbedrijf CIMEX heeft aangekondigd, hebben veel van de bekende toeristenbars in de hoofdstad hun deuren heropend. De Sloppy Joe’s Bar in de oude stad, die in 2013 grondig werd gerenoveerd, bedient sinds kort weer gasten. Restaurant Café del Oriente, Café La Barca en Casa del Queso zijn ook open.

Sinds de versoepeling afgelopen herfst zijn naast de scholen ook steeds meer staats- en particuliere bedrijven stap voor stap opengegaan. De ontwikkeling heeft zich in het lopende jaar voortgezet, waardoor bijna alle restaurants, bars, culturele instellingen en musea inmiddels weer normaal functioneren. De populaire nachtclub “Fábrica de Arte” ging pas eind maart open na een onderbreking van twee jaar vanwege de pandemie. Daarnaast vinden er nu weer grote evenementen en beurzen plaats, zoals de huidige Havana Book Fair.

Volgens het Cubaanse Ministerie van Toerisme kwamen van 1 januari tot 31 maart 2022 145.000 internationale bezoekers naar Havana. Bijna 33.000 meer dan in dezelfde in 2021, maar beduidend minder dan de 500.000 toeristen die in de eerste drie maanden van 2020 Havana bezochten. In totaal heeft Cuba dit jaar tot nu toe 314.000 buitenlandse bezoekers gehad. Afgelopen maand is het aantal aankomsten met 30 procent gestegen ten opzichte van februari.

Sinds 6 april is een negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs niet meer nodig om Cuba binnen te komen.

Het ministerie spreekt voorzichtig van een geleidelijk herstel van het toerisme en verwacht dat tegen het einde van 2022 2,5 miljoen bezoekers Cuba bezocht hebben.