Update situatie op Cuba

Tijd voor een update!
Het is tijd voor een update over de situatie op Cuba, in deze blog zal ik u informeren over de volgende punten.

De COVID-situatie in Cuba
De vaccinatiestatus in Cuba
De protesten van juli
De monetaire verandering in Cuba
De nabije toekomst

De COVID-situatie in Cuba

Terwijl Cuba de pandemie in het begin heel goed aanpakte door de grenzen voor 8 maanden te sluiten en bijna geen nieuwe dagelijkse gevallen of sterfgevallen had, kwamen ze tekort bij het heropenen van de grenzen in november 2020. Er werden fouten gemaakt en COVID werd door internationale reizigers teruggebracht naar het eiland. Het aantal gevallen stegen erg snel en de afgelopen maand was een recordhoogte van ongeveer 9.000 tot 10.000 nieuwe gevallen per dag. De situatie werd slecht en Cuba had het moeilijk om de zaken in bedwang te houden.

Het aantal nieuwe gevallen per dag is dankzij de vaccinatiestrategie van Cuba weer iets gedaald, maar ze hebben nog veel werk te verzetten.

De vaccinatiestatus in Cuba

Cuba begon vrijwel direct na het begin van de pandemie aan een eigen vaccin te werken. Ze kwamen met 3 verschillende vaccins die zijn goedgekeurd door de Cubaanse autoriteiten. Vaccinatie is in mei 2021 begonnen met medisch personeel en in juli met de rest van de bevolking van Cuba.

De vaccins zijn effectief met een werkzaamheid tot 92%. Mensen moeten echter 3 shots krijgen om deze effectiviteit te bereiken.

Op dit moment maken ze zo’n 200-220.000 schoten per dag.*
In totaal zijn er in Cuba 15 miljoen vaccins gebruikt.
6,1 miljoen (54%) mensen hebben hun eerste injectie gekregen.
4,9 miljoen (43%) mensen hebben hun 2e injectie gekregen.
4,1 miljoen (36%) mensen hebben hun 3e injectie gekregen.
Rekening houdend met het feit dat ze in mei 2021 zijn begonnen, kunnen we concluderen dat ze erg snel gaan met hun campagne om tegen november 98% van hun mensen te vaccineren.
Kinderen vanaf 2 jaar worden ook gevaccineerd, de 98% betekent dat bijna alle Cubanen worden ingeënt.

*Datum van schrijven september 2021

De protesten in juli

Update

“Massale anti-regeringsdemonstraties in Cuba”, dat zeiden de media, of wat je op sociale media kon lezen. In een mum van tijd gingen duizenden afbeeldingen en video’s de wereld over. Cuba stond in het middelpunt van de belangstelling aangezien demonstreren niet iets is wat in Cuba gebeurt en zeker niet tegen de regering.

De waarheid is een beetje anders dan wat je had kunnen lezen of zien op het nieuws. Er waren demonstraties en het Cubaanse volk was terecht boos op de regering, het zijn op dit moment moeilijke tijden in Cuba. De protesten duurden echter maar één dag, misschien twee, en daarna werd alles weer normaal. De protesten werden meestal van buiten Cuba georganiseerd in een poging Cuba te vernietigen.

Cuba is verre van perfect, maar ze bevinden zich momenteel in de grootste crisis en ze doen hun best naar wat ze kunnen, maar het is onmogelijk om alles foutloos te doen of om iedereen tevreden te houden.

Mensen die in de nabije toekomst naar Cuba gaan, zullen niets merken van de protesten die in juli plaatsvonden.

De monetaire verandering in Cuba

In onze vorige update (NOV ’20) heb ik het nieuwe systeem al besproken. De CUC is niet meer in gebruik en de CUP is nu de enige munteenheid in Cuba. De officiële wisselkoers is nog steeds 1 USD = +/- 24/25 CUP. Op straat is de wisselkoers echter een stuk hoger 1 USD = +/- 60 CUP omdat de lokale bevolking buitenlands geld wil, zodat ze producten kunnen kopen in de speciale “buitenlandse geldwinkels” van de overheid.

De andere verandering was dat Cuba meer gebruik wil maken van creditcardbetalingen, dus plaatsen ze meer creditcardmachines op verschillende locaties. Bijvoorbeeld tankstations waar je nu alleen met creditcard of prepaidkaart kunt betalen.

De nabije toekomst

Nu je op de hoogte bent van de huidige COVID- en vaccinatiestatus van Cuba en van de veranderingen of protesten uit het verleden, is het tijd om over de nabije toekomst te praten.

Het ministerie van Toerisme heeft een verklaring vrijgegeven dat Cuba, als hun vaccinatiestrategie volgens plan verloopt, vanaf 15 november weer open zal gaan voor internationaal toerisme.

Vanaf deze datum zijn er GEEN quarantaine- of PCR-testvereisten meer voor volledig gevaccineerde mensen, en reizen naar andere provincies is weer toegestaan, wat betekent dat klanten weer rondreizen kunnen maken in Cuba!

Kortom :
PCR-test bij aankomst voor volledig gevaccineerde cliënten is niet meer nodig.
Vaccinatiecertificaten van reizigers worden geaccepteerd.
Reizen tussen provincies is weer mogelijk.
Niet-gevaccineerde mensen moeten nog steeds een negatieve PCR-test hebben – niet ouder dan 72 uur – bij aankomst in Cuba.

Op de luchthaven zullen ze de temperatuur controleren en als mensen aankomen met symptomen van COVID, moeten ze een snelle test doen om te zien of ze positief zijn of niet.

Deze datum geeft ons perspectief, een licht aan het einde van een zeer lange donkere tunnel!

We zijn er klaar voor en kijken ernaar uit om uw klanten weer in Cuba te verwelkomen, en aangezien veel landen nog steeds gesloten zijn voor internationaal toerisme, moeten we deze mogelijkheid zeker met beide handen aangrijpen en zoveel mogelijk reishongerige klanten naar Cuba laten gaan!

Casa-particular.nl staat volledig klaar om uw boekingen te verzorgen.

Via social media en blogs houden wij u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

We houden de voortgang nauwlettend in de gaten en als we signalen hebben dat de opening wordt uitgesteld, laat ik dat direct weten.
Houd er rekening mee dat dingen altijd ten kwade kunnen veranderen.
Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Vriendelijke groet,
Jos Goedkoopuncensored leaked jav SSIS-459 Staying hot spring affair trip Tsubasa Mai who goes crazy with a mistress who has the best personality, body and SEX HUNTB-328 "No good! - If you poke it so hard, you'll get a voice ... ”Slow sex with his best friend next to him so he doesn't get caught in the futon! - Can't stand each other JUQ-020 A chance reunion with a sexual harassment teacher when I was a student at Deriheru. - From that day on, she was made to be a compliant pet ... - Lily Hart KSBJ-206 Bad young wife who enjoys affair Hitomi Honda HMN-201 Rookie Exclusive Kyushu Bijin-chan Creampie AV Debut With A Good Personality For 3 Months In Tokyo! - !! - Nanan Komiyama