Vijf onbekende bestemmingen op Cuba

Vijf onbekende bestemmingen op Cuba

Vijf onbekende bestemmingen op Cuba. Een snelle zoektocht op internet naar de “beste bestemmingen in Cuba ” zal steevast vergelijkbare resultaten opleveren. Havana, Varadero, Trinidad, Viñales en de cayo’s van het noorden van het land zullen altijd als eerste suggesties verschijnen. De spectaculaire stranden, evenals de mogelijkheid om de hoofdstad en andere erfgoedsteden te leren kennen, zijn geweldige attracties. Voor degenen die willen ontsnappen aan de traditionele toeristische bestemmingen, delen we hier vijf bestemmingen in Cuba die niet zo bekend zijn. Maar dat zou u sprakeloos kunnen maken. Vanwege de schoonheid van de landschappen en de activiteiten die u daar kunt doen.

DE YUNQUE VAN BARACOA

Baracoa was de eerste stad die door de Spanjaarden in Cuba werd gesticht. De stad heeft meer dan 500 jaar geschiedenis en is zonder twijfel een van de meest opvallende plekken van het land. De indrukwekkende bergen, rivieren en prachtige fauna trekken liefhebbers van natuurtoerisme aan. Een van de onmisbare plekken is El Yunque.

Dit is een afgeplatte berg van 575 meter hoog, op slechts 10 kilometer van de stad. Klimmen naar het hoogste punt is een avontuur. De meest onverschrokkenen kunnen zwemmen in de Duaba-rivier. Tijdens de tour is het mogelijk om verschillende soorten vlinders, zoogdieren en vogels te zien, waaronder de tocororo. De uitzichten vanaf de top zijn indrukwekkend.

Christoffel Columbus was verbluft toen hij El Yunque voor het eerst zag en beschreef het als volgt in zijn navigatielogboek: “en aan het einde ervan, aan de zuidoostkant, een kaap met een hoge, vierkante berg die eruitzag als een eiland.”

GUANAHACABIBES-SCHIEREILAND

Aan het meest westelijke uiteinde van Cuba ligt het schiereiland Guanahacabibes. Een andere bestemming in Cuba voor ecotoerisme. Dit is een paradijselijke plek, ver van de steden en door UNESCO beschouwd als een biosfeerreservaat .

Op de ruim 50 duizend hectare land en zee wonen nog geen 100 mensen. Liefhebbers van vogels kijken, kunnen genieten van de 200 soorten die hun toevlucht zoeken op het schiereiland. Ondertussen hebben degenen die van duiken houden 50 duikplekken tot hun beschikking waar ze een divers marien ecosysteem zullen aantreffen. Met grote koraalriffen, waar zwart koraal opvalt.

Als u een van degenen bent die liever het verleden aanraakt, kunt u zich ook uitleven, want er zijn overblijfselen van meer dan 200 scheepswrakken op deze site, vooral Spaanse schepen. Tijdens wandelingen kunt u genieten van oerbossen tot grote mangroves. Een van de meest opvallende excursies is degene die je meeneemt naar Cabo de San Antonio, waar de vuurtoren van Roncali, gebouwd in het midden van de 19e eeuw, staat.

Een van de prachtigste ervaringen op de Guanahacabibes is het zien van de zeeschildpadden. Tussen mei en september komen verschillende soorten naar de kust, van de onechte karetschildpad tot de karetschildpad en de groene schildpad. In de duinen paaien ze en in deze periode zorgen wetenschappers, vrijwilligers en bezoekers voor het nestelen.

DE NICHE

In het natuurpark Topes de Collantes ligt El Nicho. Gelegen op 440 meter boven de zeespiegel. In de Sierra del Escambray. Inhet midden van het land, trekt dit systeem van watervallen jaarlijks duizenden Cubaanse en buitenlandse bezoekers.

Zwemmen in deze wateren is een onvergetelijke ervaring. Bovendien kunt u, voordat u dat moment bereikt, genieten van een tocht, te voet, door een 1,5 kilometer lang natuurpad. Dat ze het “Koninkrijk van wateren” noemen. Omgeven door uitbundige flora en fauna. Er zijn daar meer dan 60 plantensoorten en fotografieliefhebbers hebben de kans om foto’s te maken van de tocororo, de nationale vogel van Cuba.

Een van de meest aantrekkelijke plekken in dat gebied is de “El Negro” waterval, waar het water van 30 meter hoogte naar beneden valt. Een bad in de “Poceta de los Enamorados” mag u niet missen. Een lokale legende vertelt dat als een stel samen in bad gaat, op die plek, de relatie voor altijd zal duren. U kunt ook baden in de waterval “Desparramado” en in de “Poceta de cristal”.

CAYO SAETIA

De eilanden van Cuba, in het noorden en zuiden van het land, behoren tot de favoriete bestemmingen van bezoekers. We delen het verhaal van een unieke plek: Cayo Saetía, een eiland van 42 vierkante kilometer, ten noorden van Holguín, waar u tevens op safari kunt.

De reis naar Cayo Saetía wordt gedaan per catamaran of over de weg. Op deze fantastische plek kun je zwemmen in maagdelijke stranden of met een ​​jeep rijden en te kijken naar buffels, antilopen, struisvogels en zebra’s die hier vrij rondlopen.

KAAP KRUIS

Deze plaats is misschien wel een van de minst bekende toeristische bestemmingen in Cuba. U heeft hier een schitterend uitzicht over de zee. En de mogelijkheid om een ​​honderdjarige vuurtoren te bezoeken. Van waaruit u het Desembarco del Granma National Park kunt zien.

Cabo Cruz ligt in het uiterste zuidwesten van Cuba, in de provincie Granma, aan de ingang van de Golf van Guacanayabo. Christoffel Columbus ontdekte deze plek in 1494 en noemde hem “Cabo Cruz”, aangezien de dag dat hij hem bezocht (3 mei) het Feest van de Kruisen is.

In Cabo Cruz kunnen liefhebbers van onderwaterfotografie met hun camera beelden vastleggen van een koraalrif dat tot 1500 meter reikt. Een andere plek om te bezoeken is de Vargas-vuurtoren (momenteel bekend als Cabo Cruz-vuurtoren), ingehuldigd in 1871. De toren is 32 meter hoog en vanaf de top heeft u een indrukwekkend uitzicht over het landschap.