Huur een auto op Cuba. 


Dit kan www.casa-particular.nl  ook voor u verzorgen.

We hebben vele contacten in Cuba waardoor we de beste huurauto deals voor u kunnen aanbieden bij diverse verhuur bedrijven.

Een auto huren via www.casa-particular.nl  is erg gemakkelijk.

Na afsluiting van het online aanvraagformulier ontvangt u binnen 24 uur een offerte. 

I.v.m. de grote vraag en het beperkte aantal huurauto’s op Cuba is het noodzakelijk uw huurauto geruime tijd van te voren te reserveren. Aanvragen minder dan 6 weken voor vertrek zullen daarom niet in behandeling worden genomen. 

Huur een auto op Cuba

ALGEMENE BEPALINGEN AUTOHUUR OP CUBA 

 Autohuur op Cuba is, in vergelijking met gehanteerde prijzen in veel andere landen, niet goedkoop. 

 Wij geven naast het te betalen bedrag voor de autohuur, de kosten en bepalingen die ter plaatse nog gelden (o.a. verzekering, evt. drop-off kosten, kosten indien extra chauffeur), aan u door. Bij ons bent u er zeker van dat u bij het ophalen van de auto niet geconfronteerd wordt met verkooppraktijken van medewerkers met als doel extra aan de autohuur te kunnen verdienen. 
 
Wij werken samen met verschillende autoverhuurmaatschappijen op Cuba, o.a. VÍA, CUBACAR en REX (autohuur op Cuba is altijd op basis van ongelimiteerd aantal. km’s). 
 

Drop-off kosten en eigen risico 
Op Cuba geldt over het algemeen de regel dat er drop-off kosten betaald dienen te worden. De hoogte hiervan hangt af van de afstand tussen de ophaal- en de inleverlokatie van de auto. Dit bedrag kan per duur van de autohuur en de te rijden afstand wat verschillen, maar over het algemeen is dit ongeveer 0,15 CUC per kilometer.  

Eigen risico bedraagt 350CUC.* 
* uitgaande van het feit dat de chauffeur de contractsbepalingen nakomt. O.a. roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed vallen hier dus buiten. 
 
Verzekering van de auto 
De verzekering van de auto dient vaak op Cuba ter plaatse te worden voldaan. Deze bedraagt CUC 10,- t/m CUC 35,- per dag autohuur, afhankelijk van de klasse en de autoverhuurmaatschappij. In sommige gevallen zit deze verzekering al bij de prijs inbegrepen. 
 

Stand benzinetank bij huurauto ophalen en afleveren 
De auto dient te alle tijden geretourneerd te worden met dezelfde hoeveelheid benzine als dat hij werd opgehaald. Er vindt geen restitutie plaats indien de auto wordt ingeleverd met meer benzine dan hij werd opgehaald.  
 
Kosten extra bestuurder 
Een extra bestuurder kost eenmalig CUC 30,-  

Borg 
De hoogte van de borg varieert per klasse van de huurauto, tussen de 150,- CUC en 350,- CUC. Wordt de auto opgehaald en afgeleverd op dezelfde locatie, dan kun je volstaan met het achterlaten van het borgbedrag in contanten. Dit wordt weer teruggegeven bij het inleveren van de auto. Ook is het mogelijk met je creditcard (Visa of Mastercard, géén American Express!) borg te staan. Hier wordt een slip van afgedrukt, die aan u wordt teruggegeven, indien u de auto op dezelfde locatie inlevert óf wordt verscheurd nadat u de auto in dezelfde staat op een andere locatie weer heeft ingeleverd. 

 Wat te doen bij schade 
In geval van (grotere) schade, dien je naar een politiebureau in de buurt te gaan, die er een rapport van zal opstellen. Dit rapport dient overhandigt te worden aan de autoverhuurder bij het weer inleveren van de auto. Indien het schade door schuld betreft, worden de kosten van reparatie in mindering gebracht op de borg. De hoogte is afhankelijk van de schade en is dus maximaal de hoogte van het eigen risico.  
 

Rijbewijs en minimumleeftijd bestuurder(s) 
Een Nederlands rijbewijs volstaat. 

Er is een minimumleeftijd van 21 jaar vereist, met een minimum van 2 jaar rijervaring.  

 Annulering en wijziging 

In geval van annulering, hanteren wij de volgende annuleringskosten; 

56 dagen of meer voor vertrek: 50,00 p / p 

55 tot 31 dagen voor vertrek: 35% van de reissom 

30 tot 13 dagen voor vertrek: 50% van de reissom 

12 tot 6 dagen voor vertrek: 90% van de reissom 

5 tot 0 dagen voor vertrek: 100% van de reissom 

Als een reservering is bevestigd aan de klant: € 25,00 en u wilt deze wijzigen of annuleren brengen wij u hier altijd € 25,- voor in rekening. 

Download onze Voorwaarden Huurauto