Oorsprong                                                                                                            Oorsprong

De term casa particular (privé huis) heeft zijn oorsprong in 1997  toen de Cubaanse overheid het toestond aan particulieren om een overnachtingsmogelijkheid voor toeristen aan te bieden. Wat zorgde voor een nieuwe bron van inkomsten voor vele Cubaanse families. Tot dan toe waren alle overnachtingsmogelijkheden zoals hotels en resorts in handen van de overheid.

Casa particular

Een casa particular is te herkennen aan een wit bord met een blauw signaal wat doet denken aan een dak. Zo’n bord wordt alleen verkregen als de casa eigenaar goedkeuring heeft van de Cubaanse overheid. Als je dit bord ziet weet je altijd dat je in een goede en legale casa verblijft. Een casa particular heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere type overnachtingen. Zo komen de gasten in een casa snel in contact met de Cubaanse bevolking en ontdekken zo het echte Cubaanse leven. Wilt u overnachten in Cuba dan is dit dé manier.